Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθη στη Μονή Βατοπαιδίου ο ηγούμενος Εφραίμ

Φρουρούμενος στο κελί του στη Μονη Βατοπαιδίου θα παραμείνει ο ηγούμενος Εφραίμ μετά από εντολή εισαγγελέα, ο οποίος είχε μεταβεί στο Άγιο Όρος, συνοδεία αστυνομικών, για να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης από το Συμβούλιο Εφετών. 

Ο ηγουμενος δεν είχε παρουσιαστεί για να προφυλακιστεί δηλώνοντας ασθενής. Το Κέντρο Υγείας Καρυών επιβεβαίωσε πως ο ηγούμενος Εφραίμ -εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής και του Δημοσίου- παρουσίασε υψηλό πυρετό και απορρύθμιση του σακχάρου.

Την απόφαση για την κράτησή του στη Μονή έλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Παπαματθαίου που μετέβη στη μονή συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, Κωνσταντίνου Παπουτσή, αφού ο ηγούμενος υποβλήθηκε ξανά σε εξετάσεις από ιατροδικαστή που τους συνόδευε. 

Πληροφορίες από τις Καρυές αναφέρουν ότι στο μοναστήρι έχουν μεταβεί ηγούμενοι και μοναχοί άλλων μονών προς συμπαράσταση στον ηγούμενο Εφραίμ. Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει την Ιερά Κοινότητα στη τακτική συνάντηση της Δευτέρας.

Πηγή "in.gr"