Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Οι Έλληνες πολιτικοί «μαζεύουν» εκατομμύρια!

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι εκατομμυριούχος»

Η πρόσφατη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των Ελλήνων βουλευτών δεν άφησε αδιάφορο και τον γερμανικό Τύπο, που δημοσιεύει σήμερα άρθρα με ειρωνικά σχόλια για τα περιουσιακά τους στοιχεία.

«Οι Έλληνες πολιτικοί συσσωρεύουν εκατομμύρια» είναι ο τίτλος του σημερινού….δημοσιεύματος της Bild, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει «δήλωση χρεοκοπίας» τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των πολιτικών. «Οι Έλληνες φίλοι μας καταφέρνουν να μας αφήνουν άφωνους κάθε φορά με κάτι καινούργιο. Οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται -και δικαίως- με σκληρά μέτρα λιτότητας. Οι μισθοί στο δημόσιο περικόπτονται και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους. Η εξυγίανση της χώρας συνιστά ένα ζήτημα που μπορεί να διευθετηθεί μόνο εάν συμπράξουν όλοι, όμως οι πολιτικοί κάθονται πάνω σε περιουσίες αξίας εκατομμυρίων».

«Πώς θα ζητήσουν οι άνθρωποι αυτοί που έχουν εκατομμύρια κρυμμένα σε ελβετικές τράπεζες από τους πολίτες σκληρές θυσίες; Σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι χρειάζονται πρότυπα, που τους δείχνουν μια ηθική βασική γραμμή. Στην Ελλάδα αυτή η γραμμή ακούει στο όνομα: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω» παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα.

Τους Γιώργο Καρατζαφέρη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Παπανδρέου φωτογραφίζει η Bild ως τους πέντε πολιτικούς με μεγάλες καταθέσεις σε λογαριασμούς, αναφέροντας ξεχωριστά για τον καθένα τα εισοδήματά τους. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Welt onlineπου δημοσιεύει σήμερα άρθρο με τίτλο «Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι εκατομμυριούχος» και την φωτογραφία του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφέροντας πως ο πρώην πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου «μένει πίσω» στη λίστα των εκατομμυριούχων βουλευτών με μόνο 129.000 ευρώ εισόδημα το 2009 και μία βίλα στην Αθήνα.mediagate

Πηγή "Λόγιος Ερμής"