Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο


Στη Βηθλεέμ βρέθηκαν περίπου 90.000 προσκυνητές που θέλησαν να εορτάσουν τη γέννηση του Θεανθρώπου.
Ο Λατίνος Πατριάρχης τέλεσε την λειτουργία στο ναό της Γέννησης, παρότι οι Χριστιανοί στη Δυτική όχθη μειώνονται συνεχώς, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, που τους οδηγούν στο εξωτερικό, για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη.
Ο δήμαρχος της Βηθλεέμ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εορτασμοί θα φέρουν τους Παλαιστίνιους πιο κοντά στο να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος.
«Τα φετινά Χριστούγεννα τα γιορτάζουμε σε μέρες δύσκολες και σκοτεινές, μα το άστρο της Βηθλεέμ έρχεται να φωτίσει και πάλι τη ζωή μας» ήταν το μήνυμα του πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλου για τις γιορτές.
Χριστούγεννα στο Βατικανό
Χιλιάδες πιστοί έδωσαν και φέτος το «παρών» στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, για να δουν τη φάτνη και την τελετή Αφής του Φωτός της Ειρήνης, που άναψε για πρώτη φορά στη Βασιλική της Γέννησης στη Βηθλεέμ.
Ο Πάπας Βενέδικτος άναψε από το παράθυρο που βρίσκεται στην πλατεία το Φως της Ειρήνης, ευλογώντας τη Φάτνη.
xmas_1
Χριστούγεννα στο Βιετνάμ
Ολοένα πιο δημοφιλής γίνεται στο Βιετνάμ η γιορτή των Χριστουγέννων, ενώ τα τελευταία χρόνια, η ημέρα έχει καθιερωθεί ως επίσημη αργία. Όλο και περισσότεροι πολίτες φορούν στολές του Άι-Βασίλη και στολίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ένας πωλητής ετοιμάζεται να πουλήσει τα μπαλόνια του έξω από ένα φωταγωγημένο κτίριο.
xmas_vietnam
Βουτιά στα παγωμένα νερά
Με κοστούμια των Χριστουγέννων και κάτω από το νερό γιόρτασαν τα Χριστούγεννα τα μέλη της λέσχης «Berlin Seals» στη λίμνη Όρανκ της Γερμανίας. Κάθε χρόνο, τα μέλη της λέσχης χειμερινών κολυμβητών συγκεντρώνονται για να κολυμπήσουν μαζί. Το έθιμο θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν η θερμοκρασία δεν ήταν 3 βαθμοί Κελσίου...
xmas_berlin
Χειμερινοί κολυμβητές και στη Βρετανία
Το ίδιο έθιμο ισχύει και για χειμερινούς κολυμβητές στο Λονδίνο. Ανήμερα των Χριστουγέννων, οι κολυμβητές μετείχαν στην εκδήλωση «Peter Pan Cup» στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου.
xmas_london
Με ζέστη στην Αυστραλία
Στις παραλίες έσπευσαν οι περισσότεροι Αυστραλοί, που υποδέχθηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων με αντηλιακά, παίζοντας με τα κύματα. 
xmas_australia
Παρέλαση στη Λευκορωσία
Στους δρόμους του Μινσκ της Λευκορωσίας έγινε η καθιερωμένη παρέλαση των «παππούδων Φροστ» και των γυναικών, που ντύθηκαν «βασίλισσες του χιονιού».
xmas_belarus
Στολισμένο Πεκίνο
Ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία αποκτούν τα Χριστούγεννα στην Κίνα. Τα εμπορικά κέντρα φωτίζουν φώτα, βάζουν χριστουγεννιάτικο στολισμό και επιχειρούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, τις ημέρες αυτές.
xmas_china
Σε εκκλησία της Ινδίας
Μεγάλο ενθουσιασμό προκάλεσαν τα Χριστούγεννα και στην Ινδία. Στο Τζαμού, ένα μικρό αγόρι με τη στολή του Άι-Βασίλη γιορτάζει την ημέρα στην εκκλησία , κι ενώ οι υπόλοιποι πιστοί βγάζουν μανιωδώς φωτογραφίες.
xmas_india