Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Έχασε και τη διαφορά!


H πολύ κακή του παρουσία στην τέταρτη περίοδο, το γεγονός ότι ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε μόλις 7 πόντους και το ότι οι Τζέρελς - Ούκιτς σκόραραν απ' όπου ήθελαν, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην 4η φετινή του εκτός έδρας ευρωπαϊκή ήττα.
Στο ξεκίνημα του ματς, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δείξουν από την αρχή ότι εκείνοι θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης.
Ούκιτς και Ονάν οδήγησαν την ομάδα του στο 10-6, αλλά ο Γλυνιαδάκης και ο Παπανικολάου έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 12-15.
Πριν κλείσει όμως η πρώτη περίοδος, οι παίκτες του Σπάχια ανέβασαν το ρυθμό τους και έκλεισαν το πρώτο 10λεπτο όντας μπροστά στο σκορ με 17-16.
Μπήκε ζεστός, αλλά…
Στο δεύτερο 10λεπτο, ο Γκετσεβίτσιους με τρίποντο και ο Χάινς έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 16-22, αλλά ο Πρέλτζιτς μείωσε γρήγορα στους τέσσερις.
Ο «Γκέτσε» που είχε ζεστό χέρι εκείνη τη στιγμή με νέο τρίποντο διατήρησε τη διαφορά στους πέντε πόντους (20-25). Ο Σαβάς αργότερα έφερε το σκορ σε … ίσα βάρκα ίσα νερά και με τους Σαβάς – Ούκιτς τελικά ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με διαφορά έξι πόντων (42-36).
Με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε καλά με τον Χάινς να μειώνει σε 40-42, όμως οι Βίντμαρ και Ούκιτς κρατούσαν μπροστά την ομάδα τους με 48-40.
Η διαφορά έφτασε στους 10 πόντους με τον Βίντμαρ, ο Λούκας με τρίποντο μείωσε και αργότερα με τον Σπανούλη, η διαφορά ροκανίστηκε στους τρεις πόντους (59-56).
Στη συνέχεια, ο Τζέρελς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς. Ο άσος της «Φενέρ», έκοβε τον αέρα του Ολυμπιακού κάθε φορά που οι «ερυθρόλευκοι» πήγαιναν να πλησιάσουν στο σκορ.
Παρά το γεγονός, ότι οι Τούρκοι είχαν συμπληρώσει νωρίς πέντε φάουλ, οι Τζέρελς, Ούκιτς και Γκιστ κράτησαν την Ούλκερ μπροστά στο σκορ σε διψήφιο αριθμό, ενώ ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποκτήσει ψυχραιμία, να κοντρολάρει το παιχνίδι και να βρει στόχο.
Έτσι, η ελληνική ομάδα έφτασε στην πρώτη της ήττα στο στο "Σινάν Ερντέμ".
Τα δεκάλεπτα: 16-17, 42-36, 59-56, 86-70.
Φενερμπαχτσέ (Σπάχια): Ούκιτς 16(2), Τζέρελς 17(1), Ονάν 11, Βίντμαρ 6, Πεκέρ, Γκιστ 7, Σαβάς 9, Σοφολόσα 6, Μπογκντάνοβιτς 8, Πρέλτζιτς 6.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 14, Λούκας 13(1), Άντιτς, Σπανούλης 7, Χάουαρντ, Κέσελ 5(1), Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 7(2), Γλυνιαδάκης 8, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 5(1), Κατσίβελης 3.