Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ούτε τώρα έκανε... σεφτέ!


Χωρίς πόντο κινδυνεύει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο φετινό Europa League η ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε με 1-2 από την Άντερλεχτ στο ΟΑΚΑ και πλέον σε πέντε αγώνες μετράει ισάριθμα χαμένα ματς και συγκομιδή... μηδέν βαθμούς.
Ο Ζιλέ σημείωσε και τα δυο τέρματα για τους Βέλγους στο 4' και στο 36', ενώ στο μεσοδιάστημα ο Σιαλμάς είχε ισοφαρίσει για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου σε 1-1.
Πλέον, όλοι στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο κοιτάζουν το επερχόμενο ματς πρωταθλήματος με την Κέρκυρα την προσεχή Κυριακή στο ΟΑΚΑ (15:00), όπου η ΑΕΚ θα κοιτάξει να πάρει τρεις ακόμη βαθμούς, παραμένοντας στα υψηλά κλιμάκια του βαθμολογικού πίνακα.
O αγώνας
Αρκετές αλλαγές έκανε ο Νίκος Κωστένογλου σε αυτό το ματς, θέλοντας να ξεκουράσει ορισμένους παίκτες του, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει και το βαθμολογικό κίνητρο στην Ευρώπη, εν αντιθέσει με την Άντερλεχτ, που παρατάχθηκε με τους βασικούς της, κυνηγώντας τους τρεις βαθμούς.

Με το... καλημέρα, οι Βέλγοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, πετυχαίνοντας γκολ στην πρώτη ευκαιρία τους στο παιχνίδι. Ο Ζιλέ ήταν αυτός που νίκησε με πλασέ τον αρκετά καλό, Δημήτρη Κωνστανντόπουλο, γράφοντας το 0-1. Ο Κανού ξέφυγε του Κοντοέ από αριστερά και με συρτή παράλληλη σέντρα ο Σουάρες δεν πρόλαβε, με τον Ζιλέ να καταφέρνει με το δεξί να στείλει την μπάλα να... αναπαυτεί στο βάθος της "κιτρινόμαυρης" εστίας.
Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ βγήκε μπροστά, είχε τον Γκερέιρο να πρωτοστατεί και μόλις στο 19' μπόρεσε να ισοφαρίσει με τον Σιαλμά, σηκώνοντας στο πόδι τους ελάχιστους φίλους της "Ένωσης" που έκαναν τον κόπο να βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. 1-1 λοιπόν και όλα ξεκινούσαν από την αρχή...
Μέχρι και το 30' το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, αλλά το κλείσιμο του ημιχρόνου βρήκε τους Βέλγους και πάλι μπροστά. Ο Ζιλέ ήταν εκ νέου ο σκόρερ για τους φιλοξενούμενους με κεφαλιά και τον "Ντίμι" να μην μπορεί να κάνει κάτι προκειμένου να αποσοβήσει το 1-2.
 
Δεν άλλαξε κάτι στην επανάληψη
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι δεν ήταν καλό ποιοτικά στο πρώτο 20λεπτο, με την ΑΕΚ να βάζει τους Μπέλεκ και Βάργκας, έχοντας εμφανή διάθεση να ισοφαρίσει και πάλι.
Από το 65' και μετά ο ρυθμός ανέβηκε και πάλι κατακόρυφα και για τις δύο ομάδες, με τον Λεονάρντο να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ΑΕΚ, η οποία έχασε ορισμένες πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, όμως όποτε βρέθηκαν "φάτσα-κάρτα" οι παίκτες της με τον αντίπαλο πορτιέρε, νικήθηκαν και έτσι το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον "Δικέφαλο" να γνωρίζει την 5η ήττα του στο Europa League, ενώ η Άντερλεχτ πέρασε μαζί με την Λοκομοτίβ στη φάση των "32" της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Εγγλέζου, Μανωλάς, Χέλγκασον (46’ Βάργκας, 63’ λ.τ. Λεονάρντο), Κοντοές, Μάκος, Κάλα, Κλωναρίδης, Γκερέιρο, Μπερνς (46’ Μπέλεκ), Σιαλμάς.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Άριελ Γιάκομπς): Προτό, Σουάρες (83’ Ντε Σούτερ), Κανού, Γιοβάνοβιτς, Κουγιατέ, Μάρετσεκ (70’ Φερνάντο), Κλέσταν, Σαφάρι (54’ Οντόι), Γιουχάζ, Βασιλέφσκι, Ζιλέ.