Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

O Ελληνικός λαός σε συνθήκες πολέμου


Όταν παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία. Όταν αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν από τα συσσίτια. Όταν τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί 25% οι άστεγοι, φτάνοντας τους 20.000. Όταν η υγεία του λαού χειροτερεύει διαρκώς και πολλοί καταφεύγουν σε οργανώσεις όπως οι Γιατροί του Κόσμου (το ποσοστό αυξήθηκε από 3% σε 90%!). Όταν η χρήση αντικαταθλιπτικών έχει αυξηθεί 35%. Όταν η ανεργία, σύμφωνα με έρευνα, έχει ανεβάσει τη θνησιμότητα 25%. Όταν όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, τότε ζούμε σε συνθήκες πολέμου!
Τα προαναφερθέντα στοιχεία δεν είναι απλοί αριθμοί για στατιστικές αναλύσεις ή επιστημονικά συμπεράσματα. Είναι οι ζωές μας! Είναι οι ζωές παιδιών που υποφέρουν από ασιτία, όταν τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα. Είναι οι ζωές των γερόντων που, ενώ τώρα θα έπρεπε να απολαμβάνουν τους κόπους μιας ζωής, την ασφάλεια και τη φροντίδα, δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακα τους. Είναι οι ζωές των νέων ανθρώπων που, ενώ είναι στην πιο δημιουργική φάση της ζωής τους, οδηγούνται στην ανεργία, το μαρασμό και την κατάθλιψη.
Σε αυτό τον πόλεμο, εχθρός είναι μόνο ένας. Ένα μάτσο τυχοδιωκτικά παράσιτα (εφοπλιστές, τραπεζίτες κτλ.) που αυτοαποκαλούνται «παραγωγικοί φορείς» της χώρας. Μαζί με τον εχθρό πάνε και οι προδότες. Περιφέρουν τα υπερτραφή και καλοζωισμένα κορμιά τους στους διαδρόμους της Βουλής, ή σε διαδρόμους καναλιών και εφημερίδων, κομπάζοντας. Περιφρονούν και σιχαίνονται τον ελληνικό λαό. Γι' αυτούς, η λέξη «πατρίδα» (που γι' αυτή υποτίθεται κοπιάζουν) σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τη θωρακισμένη Μερσεντές τους, τις υπερπολυτελείς κατοικίες με τις πισίνες τους, τα ακριβά ξενοδοχεία και εστιατόρια, στα οποία μπορούν να συνευρίσκονται με τους εργοδότες τους, κάνοντας τους βαθιές υποκλίσεις.
Ας αναλογιστούμε όλο αυτό το συρφετό απέναντι μας. Ας αναλογιστεί ο καθένας μας αν αυτοί πραγματικά μπορούν να κάνουν ότι δεν έκαναν πολύ πιο επικίνδυνοι εχθροί στο παρελθόν. Να αφανίσουν, δηλαδή, τον ελληνικό λαό. Η απάντηση είναι σίγουρα όχι! Τα βασικά χαρακτηριστικά που έχει αποδείξει ιστορικά ο ελληνικός λαός είναι τόλμη και τεράστια ψυχική και ηθική δύναμη. Αυτή η συγκυρία είναι μια χρυσή ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε αυτές μας τις ιδιότητες και να ξοφλήσουμε μια και καλή τους λογαριασμούς μας μαζί τους!

Μαρία Καράβολα