Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Άνετος και ωραίος στην 4άδα...


Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, αλλά παίζοντας καλύτερα από τον αντίπαλό του στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 του Πανιωνίου και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.
Δυο γκολ ο Πάντελιτς, ο οποίος έφτασε τα 15 φέτος και τα έξι στο Κύπελλο (από δυο σε κάθε ματς), από ένα οι Ντιόγκο - Αμπντούν και οι Πειραιώτες... τσέκαραν εισιτήριο για 4άδα, όπου θα παίξουν με το νικητή του ζευγαριού ΟΦΗ - Πανσερραϊκός.

Ο αγώνας
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μουδιασμένα το ματς και στα πρώτα λεπτά δεν δημιουργήθηκε κάποια ιδιαίτερη φάση μπροστά από τις δυο εστίες, με τον Πανιώνιο να ζητάει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κούτσι από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στο 7', αλλά τον διαιτητή Αρετόπουλο να είναι κοντά στη φάση και να αφήνει το ματς να εξελιχθεί.
Πάντως, οι Πειραιώτες κατάφεραν από νωρίς να πάρουν κεφάλι στο σκορ και να αποβάλλουν το άγχος τους, αφού μόλις στο 11' ο Μάρκο Πάντελιτς εκτέλεσε υποδειγματικά το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μιχαηλίδη για το 1-0. Όλα πλέον ήταν πιο εύκολα ενόψει της συνέχειας για τον Ολυμπιακό...
Λίγα λεπτά αργότερα (17'), ο Πάντελιτς με ωραία ατομική ενέργεια σέρβιρε ένα γκολ, αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν μπήκε στην πορεία της μπάλας για να πετύχει το 2-0.
Στη συνέχεια, οι "ερυθρόλευκοι" κατέβασαν... στροφές και οι Νεοσμυρνιώτες είχαν δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Στο 32', ο Οκόγιε δεν πλάσαρε σωστά, ενώ η πιο σημαντική στιγμή ήταν στο 40' όταν ο Οκόγιε σέρβιρε στον Κούτσι, όμως ο τελευταίος αστόχησε από καλή θέση.

"Καθάρισε" την πρόκριση στην επανάληψη...
Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα έγιναν εύκολα για τον Ολυμπιακό, καθώς με τρία γκολ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή του στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.
Στο 50', ο Φουστέρ θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ έπειτα από ασίστ του Μακούν, όμως το σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη, ενώ το σουτ του Σάμαρη στο 52' βρήκε σε ετοιμότητα τον Μέγιερι.

Το 2-0 έγινε στο 66' και πάλι με τον Πάντελιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη μπαλιά του πολύ καλού Μανιάτη και με δεξί σουτ από πλάγια θέση νίκησε τον Μιχαηλίδη, φτάνοντας τα 15 γκολ φέτος. Πραγματικός killer ο Σέρβος φορ...
Στο ματς είχε περάσει και ο Ντιόγκο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος άφησε την... σφραγίδα του στο ματς, σκοράροντας με κεφαλιά στο 78' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και ανοίγοντας λογαριασμό στην επιστροφή του στο λιμάνι. Αν μη τι άλλο, το είχε πολύ μεγάλη ανάγκη αυτό το γκολ ο Βραζιλιάνος.
Ο Πανιώνιος είχε πλέον παραδοθεί και στο 88' ο Μανιάτης έβγαλε άλλη μια ασίστ για τον Αμπντούν και αυτός με ψύχραιμο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πηγαίνει πρόσω ολοταχώς για την κατάκτηση του Κυπέλλου μετά τον αποκλεισμό και του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν, Φουστέρ (60' Ντιόγκο), Φετφατζίδης (46' Μοδέστο), Πάντελιτς (83' Λυκογιάννης).
Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μιχαηλίδης, Αυλωνίτης, Όμο, Κουλουχέρης (68' Μενδρινός), Σιόβας, Κούρντι, Ρόκας, Σάμαρης (84' Αναστασόπουλος), Κούτσι, Οκόγιε, Σκέμπρι (76' Ρόβας).