Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Χίλιοι τρόποι για να ζήσεις


Δεν υπάρχουν μονόδρομοι στη ζωή.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.
Το λέω και το ξαναλέω στον εαυτό μου και σε όσους γύρω μου βλέπω να τελματώνουν.
Δεν υπάρχουν μονόδρομοι στη ζωή.
Υπάρχουν χίλιες, εκατό χιλιάδες εναλλακτικές, χίλιες αστρικές προβολές του εαυτού σου σε παράλληλα σύμπαντα όπου είσαι κάποιος άλλος, ζεις μια άλλη ζωή, μακριά από τη σημερινή σου μιζέριαΥπάρχουν άπειροι δρόμοι που δεν περπάτησες, κι άλλα τόσα λάθη που δεν έκανες ακόμη κι όμως κάθεσαι και αυτοπεριχαρακώνεσαι στο μονοπάτι που σου έστρωσε η Αγία Ελληνική Οικογένεια.

ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ -ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ- ΚΟΜΠΛΕΞ. Σαν Ελληνίδες ακόμη περισσότερα. Και τώρα που δε βγαίνει η συνταγή που μας μάθανε να μαγειρεύουμε τόσα χρόνια, τώρα τι;
To μοντέλο: «Παίρνω πτυχίο, Βρίσκω δουλειά, Αγοράζω αυτοκίνητο, Βρίσκω ένα καλό παιδί/μια καλή κοπέλα, Κάνω οικογένεια, Φτιάχνω σπίτι», αποσύρεται από την κατασκευαστική εταιρεία λόγω ενδογενούς βλάβης. Μην περιμένετε αποζημίωση. Αλλά μη σκάτε κιόλας.

ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΛΑΒΑΡΟ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ: 

«Δεν Υπάρχουν Αδιέξοδα».

Δεν υπάρχει μόνο η ζωή που (νομίζεις ότι) διάλεξες να ζήσεις. Πρέπει πρώτα όμως να ξεριζώσεις από μέσα σου ένα-ένα τα στερεότυπα, να ξύσεις τα κατακάθια της «καλής εκπαίδευσης» και να πετάξεις τα γυάλινα γοβάκια για να φορέσεις παπούτσια πεζοπορίας. Μετά ρίξε μια σβούρα στην υδρόγειο και πάτα ένα σημείο με το μικρό σου δαχτυλάκι για να ξεκινήσεις από την αρχή. Ή ρίξε μια σβούρα στο κεφάλι σου για να δεις και πάλι καθαρά κι αισιόδοξα, για να μηδενίσεις.

ΓΕΡΝΑΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΓΕΡΑΣΕΣ, μόνο όταν πιστέψεις ότι δε μπορείς να αλλάξεις τίποτα στη ζωή σου που πάλιωσε και μούχλιασε. Ρίξε μια σβούρα. 

Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ζήσεις.