Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Τσουχτερό κρύο από τη Δευτέρα με θερμοκρασίες υπό του μηδενός και στην Αθήνα

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα ιδιαίτερα στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. 



Αναμένονται, επίσης, τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως σε ανατολική και νότια Ελλάδα. Οι βοριάδες δεν θα ενισχυθούν σημαντικά, οπότε δεν αναμένεται να παρουσιαστούν προβλήματα με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Σάββατο, αναμένονται τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές στα βόρεια της χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο στην Αττική να κυμαίνεται από 4-13 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες στα νότια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα όμως αυτά θα είναι μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα. Σε πτώση η θερμοκρασία (3-9 βαθμοί Κελσίου), ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η εβδομάδα, καθώς στην Αθήνα το θερμόμετρο τη Δευτέρα θα δείχνει 1-6 βαθμούς Κελσίου, την Τρίτη από -1 έως 5 βαθμούς, την Τετάρτη από -1 έως 6 και την Πέμπτη 0-6 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού στην ειδική ενότητα του in.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Πηγή "in.gr"