Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

«Νεοφώτιστη», αλλά ζημιάρα...


Τέλος στο νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού έβαλε η Δόξα Δράμας, η οποία μετά την ΑΕΚ κράτησε και τον πρωταθλητή Ελλάδας στο 0-0 για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague.
Οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Μάκη Κατσαβάκη και να πετύχουν ένα τέρμα που θα τους χάριζε τους τρεις βαθμούς.
Δοκάρι είχε ο Ολυμπιακός, αρκετές χαμένες ευκαιρίες, καλά στάθηκε στο χορτάρι η ομάδα της Δράμας, που κατάφερε να κρατήσει και πάλι το μηδέν στα μετόπισθεν και να πάρει αποτέλεσμα από μεγάλη ομάδα.
Σε σύνολο 22 αναμετρήσεων ανάμεσα στις δυο ομάδες, έχουν από έξι νίκες, ενώ αυτή ήταν η 10η μεταξύ τους ισοπαλία.

Ο αγώνας
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα του με τον Μάρκο Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης και τον Ζαν Μακούν να επανέρχεται στο βασικό σχήμα για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 19 Νοεμβρίου στο Φάληρο. Ο "Τσινγκούρι" δεν θέλησε να ρισκάρει και κατέβασε ένα ορθολογικό σχήμα, ούτως ώστε να πάρει ο Ολυμπιακός τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Από την άλλη, οι γηπεδούχοι προέρχονταν από την ισοπαλία στην έδρα της ΑΕΚ και ήθελαν να συνεχίσουν τα καλά αποτελέσματα, κάτι που εντέλει κατάφεραν, αφού κράτησαν τους Πειραιώτες στο μηδέν.
Πάντως, το 0-1 παραλίγο να γίνει από τα... αποδυτήρια, αφού ύστερα από μόλις 30'' ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Μιραλάς, όμως το δεξί πλασέ του κατέληξε λίγο άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς το αντίπαλο τέρμα, αφού ο Μάκης Κατσαβάκης είχε στήσει πολύ καλά την ομάδα του, που δεν θύμισε σε τίποτα το σύνολο που κατέβηκε στον Πειραιά και δέχτηκε έξι τέρματα.
Ο γηπεδούχοι λίγο έλειψε μάλιστα να κάνουν τη ζημιά στο 42', όταν ο Λίμα με μακρινό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μέγιερι, αλλά δεν τα κατάφερε. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος, που δεν είχε πολλές φάσεις, με τον Ολυμπιακό όμως να ελέγχει το ρυθμό, να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά όχι και την ίδια αποτελεσματικότητα.

Δεν άλλαξαν τη ροή του αγώνα οι αλλαγές...

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Βαλβέρδε έβαλε στο ματς τον Γέστε αντί του Φουστέρ και τον Τζιμπούρ αντί του Πάντελιτς, δίχως όμως να αλλάξει κάτι ουσιαστικά ως προς την εικόνα των Πειραιωτών.
Η Δόξα Δράμας χασε μια σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν στο 48' ο Αμπουμπακάρι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο και το 0-0 δεν άλλαξε.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν στο 59', όταν ο Τζιμπούρ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ την προσπάθεια του Αβραάμ Παπαδόπουλου εξουδετέρωσε ο Σέρεμετ με ενστικτώδη επέμβαση σε κοντινό πλασέ. Πολύ σπουδαία διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με το 0-0 να διατηρείται στην αναμέτρηση του Καυτανζογλείου.
Ο Βαλβέρδε βλέποντας τα λεπτά να κυλούν, έδωσε εντολή στον Μέλμπεργκ να προωθείται και να παίζει σαν επιθετικός, αλλά ούτε εκεί βρήκε λύση, αφού η ομάδα του δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο ένα τέρμα και να φτάσει στη νίκη.
Πάντως, θα πρέπει να τονιστεί πως οι Πειραιώτες για 7η σερί φορά διατήρησαν το μηδέν στην άμυνα και αν τα καταφέρουν και με τον Λεβαδειακό, θα έχουν ισοφαρίσει το ρεκόρ της ομάδας 1973-74.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σερεμέτ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Ρούτσης, Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Κατσικογιάννης, Αμπουμπακάρι, Σοϊλέδης (66' Τοπούζης), Στεργιανός (46' Κούμπρογλου).
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μανιάτης, Μακούν (71' Μόνχε), Φουστέρ (46' Γέστε), Φετφατζίδης, Μιραλάς, Πάντελιτς (46' Τζιμπούρ).
Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: