Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Δράστε ή σκάστε...

Editorial


Σε περίπου 15 μέρες έρχονται Χριστούγεννα και η Ελλάδα συνεχίζει να βιώνει καταστάσεις που θυμίζουν περισσότερο να κουβαλάει το σταυρό του μαρτυρίου στον Γολγοθά παρά να ακολουθεί το υπέρλαμπρο αστέρι της Βηθλεέμ. Την ανικανότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα την έχουμε βιώσει όλοι μας, αλλά το γεγονός ότι πορευόμαστε με μία μη εκλεγμένη και αντισυνταγματική κυβέρνηση, ένας Θεός ξέρει για πόσο ακόμα, πρώτη φορά το ζούμε.


Καταφέρανε τελικά, να μας επιβάλλουν ένα τραπεζίτη για πρωθυπουργό και εμείς θα πρέπει να αισθανόμαστε και ευχαριστημένοι που η χώρα δεν είναι ακυβέρνητη. Παράλογο; Δεν απαντά κανείς, άρα λογικό. Φυσικά και είναι λογικό αφού από τη μία πλευρά έχουμε τον ανίκανο, υπηρέτη των συμφερόντων του ΔΝΤ και γεςμαν Παπανδρέου και από την άλλη τον κωλοτούμπα, υπογράφω δεν υπογράφω, συγκυβερνώ, δεν συγκυβερνώ Σαμαρά, ενώ μέσα στην αναμπουμπούλα χαίρεται και ο λύκος Καρατζαφέρης, ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά να κυβερνά, να το παίζει Ευρωπαιστής και να επιδεικνύει  το αντικομμουνιστικό μένος του.


Αυτή η κατάσταση δείχνει να εξυπηρετεί και τους τρεις, αφού ο μεν Γιωργάκης δεν φέρει πλέον το βάρος των νέων μέτρων που θα επιβάλλει η τρόικα που καταφθάνει αγριεμένη τη Δευτέρα, ο Αντωνάκης, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι δεν συγκυβερνά, άρα δεν έχει και καμία ευθύνη, ενώ ο Καρατζαφέρης ζει την απόλυτη φαντασίωση και ότι και να συμβαίνει δεν τον ενδιαφέρει, αφού έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να ξαναδεί κυβερνητικά πόστα στη ζωή του. Από την άλλη, η αριστερά συνεχίζει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και να μη καταλαβαίνει ότι σε αυτή τη συγκυρία μία σύγκλιση των δυνάμεων της θα μπορούσε να την οδηγήσει ακόμα και στη κυβέρνηση.


Χαμένος από όλα αυτά δεν είναι άλλος από τον λαό, που κάθε μέρα βομβαρδίζεται από αντιφατικά μηνύματα, διαλύεται, δεν διαλύεται η Ευρωζώνη, καταρρέει, δεν καταρρέει το Ευρώ, επιστρέφουμε, δεν επιστρέφουμε σε Εθνικό νόμισμα και βρισκόμενος σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας του, με πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, με ανεργία και με κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Όσο περνάει ο καιρός, τόσο η κατάσταση χειροτερεύει. Είναι χαρακτηριστική η έκθεση του ΟΟΣΑ, που ήταν αρκετό καιρό καταχωνιασμένη και αναφέρει ότι στην Ελλάδα η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη, όσον αφορά τουλάχιστον το Δημόσιο τομέα και τις μεταρρυθμίσεις. Πλέον δεν υπάρχει αύριο, υπάρχει μόνο χθες και πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθούν οι κρατούντες τις τύχες του Ελληνικού λαού και να δείξουν ότι μπορούν να δώσουν χαμόγελο στον κόσμο. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν μιλάμε πλέον για κόμματα και κυβερνήσεις, αλλά για επιβίωση, για τη ζωή των παιδιών μας. Κάντε κάτι  άμεσα γιατί σε λίγο θα βλέπουμε στους δρόμους τις χώρας μας, εν έτει 2012, σκηνές και εικόνες που μας διηγούνταν οι γονείς μας από τη Κατοχή.


Δημήτρης