Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Για περαιτέρω εξηγήσεις καλούνται στον Αρειο Πάγο οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς

Περαιτέρω γραπτές εξηγήσεις ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτης Μακρής, από τους Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, μετά νέες δηλώσεις που έκαναν τη Δευτέρα. Οι δύο εισαγγελείς πήραν προθεσμία δύο ημερών.

Συγκεκριμένα, κάλεσε τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς να καταθέσουν εγγράφως τι εννοούσαν με τις δηλώσεις τους, αλλά και να δώσουν εγγράφως στοιχεία ή ονόματα, εφόσον τα έχουν, για πρόσωπα που επιχείρησαν παρέμβαση στο έργο τους.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Μακρής σημειώνει στο έγγραφό του: 

«Εν όψει 1) της από 28.12.2011 αιτήσεώς σας, με την οποία ζητάτε την αντικατάστασή σας από τα καθήκοντα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, 2) του από 29.12.2011 εγγράφου υπομνήματός σας, το οποίο υποβάλατε εντός της ταχθείσας από εμάς πενθήμερης προθεσμίας, και 3) της επανόδου σας με την από 2.1.2012 νεότερη αίτησή σας, στην οποία αναφέρετε ότι προτίθεσθε εντός της ταχθείσας πενθήμερης προθεσμίας, όπως αναγράφετε, 'να προσκομίσετε πλήρεις και αναλυτικές έγγραφες διευκρινίσεις', παρακαλώ να μου υποβάλετε μέσα σε προθεσμία δύο ημερών από σήμερα, ήτοι μέχρι τη μεσημβρία της 5.1.2012, ημέρα Πέμπτη, τις διευκρινίσεις που αναφέρετε.»
Ο Σπ. Μουζακίτης, σε χθεσινές δηλώσεις του, εξέφρασε την απορία γιατί αρχειοθετήθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε ο Φ. Μακρής για τους λόγους παραίτησης (αντικατάστασης) των δύο οικονομικών εισαγγελέων (Πεπόνη και Μουζακίτη).

Η δήλωση του κ. Μουζακίτη έχει ως εξής: «Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; Ο κ. Μακρής μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;»

Ο κ. Μουζακίτης είπε ακόμα ότι ο ίδιος και ο συνάδελφός του Γρ.Πεπόνης έλαβαν προθεσμία πέντε ημερών για να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα και προσέθεσε ότι αυτό που έδωσαν στην εκπνοή του 2011 στον κ. Μακρή, ήταν ένα πρόχειρο σημείωμα και όχι υπόμνημα.

Δεν παρέλειψε ο οικονομικός εισαγγελέας να σημειώσει ότι έχουν αναφέρει στους προϊσταμένους τους όλα τα στοιχεία και τα ονόματα που έχουν για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Πηγή "in.gr"