Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Άρμα Θηβών: το χωριό που άδειασε τα ταμεία του κράτους!


Αγρότες "έσπειραν" πλαστά και εικονικά τιμολόγια, κερδίζοντας 10.000.000 ευρώ από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ!

Μια κοινότητα 1.070 κατοίκων στη Βοιωτία, το Άρμα Θηβών, επί σειρά ετών είχε μετατραπεί σε.. άρμα φοροκλοπών;

Αγρότες του χωριού, σε συνεννόηση με εμπόρους των Αθηνών, είχαν στήσει φάμπρικα παραγωγής πλαστών εικονικών τιμολογίων, από την οποία αποκόμισαν κέρδη 10 εκατομμυρίων ευρώ!

Σ’ αυτό το ποσό ανέρχονται οι παράνομες επιστροφές ΦΠΑ που επιβεβαίωσε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, το ΣΔΟΕ!

Η έρευνα που διενήργησαν ειδικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ έχει ολοκληρωθεί και εντός των επομένων ημερών συντάσσονται οι σχετικές εκθέσεις, οι οποίες θα αποσταλούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για τα δέοντα: για τονκαταλογισμό ποινικών ευθυνών.

Ο δρόμος της διαλεύκανσης της πολύκροτης υπόθεσης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το περασμένο καλοκαίρι,  δεν τελειώνει εδώ.Τις επόμενες εβδομάδες οι τοπικοί αγρότες παραγωγής πλαστών και εικονικών τιμολογίων, θα κληθούν από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, προκειμένου με συνοπτικές διαδικασίες να επιστρέφουν στο ελληνικό δημόσιο τα κλοπιμαία:  τον παράνομο ΦΠΑ που εισέπραξαν, ο οποίος, σύμφωνα με τους τελικούς υπολογισμούς, ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ!

Όπως προέκυψε από την έρευνα, δεκάδες ιδιοκτήτες θερμοκηπίων, συμμετείχαν σε ένα παράνομο δίκτυο έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων, τα πλοκάμια του οποίου παραμένει άγνωστο ακόμη και σήμερα μέχρι ποιού σημείου φτάνουν.

Σε αγαστή συνεργασία με μεγαλοεμπόρους αγροτικών προϊόντων των Αθηνών εξασφάλισαν επιστροφές ΦΠΑ πολλών εκατομμυρίων ευρώ, από τη διακίνηση ανύπαρκτων αγροτικών προϊόντων, για τα οποία όμως φρόντιζαν να εκδίδουν τιμολόγια.     

Με αυτόν τον απλό τρόπο είχαν βρει το μήνα που τρέφει τους έντεκα, κερδίζοντας μυθώδη ποσά δίχως να λασπώσουν τις μπότες τους.

Ήταν τόσο μεγάλος ο πειρασμός του εύκολου και ανέξοδου κέρδους, που γέννησε την απληστία.

Οι αγρότες που έσπερναν ΦΠΑ, έβαλαν στο παιχνίδι τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, εμφανίζοντας τους να διακινούν αγροτικά προϊόντα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αποκομίζοντας μόνον από τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ κέρδη εκατομμυρίων ευρώ!
Το Pheme.gr παρουσιάζει σήμερα ορισμένες ενδεικτικές περιπτώσεις αγροτών από το Άρμα Θηβών, μέσα από τα επίσημα έγγραφα των ερευνών που διενήργησε κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας.

Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο αγρότης Χρήστος Τ….: Για «έκδοση και λήψη εικονικών στοιχείων» καθαρής αξίας 5.648.757 ευρώ. Αρχικώς διαπιστώθηκαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ύψους 4.164.732 ευρώ και στη συνέχεια άλλη μιά δέσμη εικονικών τιμολογίων ύψους 1.484.025 ευρώ!

Την ίδια περίοδο ο αγρότης Στυλιανός Μ…, έσπειρε πλαστά και εικονικά τιμολόγια καθαρής αξίας 2.350.507.

Από κοντά και η εκατομμυριούχος αγρότισσα Μαγδαληνή Κ…, η οποία  κατάφερε να εκδώσει πλαστά και είκονικά τιμολόγια καθαρής αξίας 1.097.244 ευρώ!

Στα προαναφερόμενα ποσά βεβαίως δεν λαμβάνονται υπόψιν πιθανές επιδοτήσεις που μπορεί να εξασφάλισαν οι αγρότες που έσπερναν πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα. Όταν τινάζεις την μπάνκα του κράτους στον αέρα, δεν ψάχνεις για κέρματα...