Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

O Σιαλμάς... τρελάθηκε


Με το Δημήτρη Σιαλμά να πετυχαίνει τα πρώτα του γκολ με την ΑΕκ στη Superleague, ο «δικέφαλος» πήρε σημαντική νίκη επί του Λεβαδεικού με 2-0 για την 16η αγωνιστική. Για πέναλτι και γκολ που έπρεπε να μετρήσει, στις καθυστερήσεις, διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι.
Μπορεί να μην είχε πετύχει ούτε ένα γκολ για το πρωτάθλημα. Μπορεί να έχανε τη μία φάση μετά την άλλη στο ματς με τη Δόξα, αλλά στη Βοιωτία, ο Δημήτρης Σιαλμάς ήταν απόλυτα εύστοχος και έδωσε στην ομάδα του μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια.
Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού πέρα των δυο τερμάτων του, ήταν και εκείνος που αποβλήθηκε στο 82' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Σιαλμάς και...
Το νευρικό ξεκίνημα από τις δύο ομάδες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των δυο ομάδων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ενώ μόλις … ζεστάθηκαν οι 22 παίκτες, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας.
Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, απειλούσε κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Δημήτρης Κωσταντόπουλος ήταν σε ετοιμότητα.
Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν, χωρίς όμως να μπορούν να φτάσουν στην αντίπαλη εστία με αξιώσεις.
Στο 34’ ήρθε η στιγμή του Δημήτρη Σιαλμά να … μιλήσει. Ο άσος της ΑΕΚ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, παίρνοντας την μπάλα από πλάγια και αφού μπήκε στην αντίπαλη περιοχή την έστειλε στο αριστερό «γ» του Λεβαδειακού.
Αυτό το γκολ, έδωσε… φτερά στους παίκτες του Κωστένογλου, που μέχρι να κλείσει το ημίχρονο προσπαθούσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ-χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι άλλο μέχρι την ανάπαυλα.
... Σιαλμάς
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά για να ισοφαρίσει, ασκώντας πίεση στην ΑΕΚ.
Οι γηπεδούχοι, έκλεισαν τον «δικέφαλο» στην περιοχή του και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες με την αντίπαλη μεριά να μην μπορεί να αντιδράσει. Σε αυτό το διάστημα χρειάστηκε να παρέμβει ο Κωνσταντόπουλος στην κεφαλιά του Τομάς και στη συνέχεια ο Σιαλμάς – κόντρα στην ροή του ματς- σκότωσε τον Λεβαδειακό.
Ο επιθετικός της ΑΕΚ στο 71' τελείωσε το ματς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, κάνοντας την προβολή στο φάουλ του Κάρλος. Παρά το γεγονός ότι το ματς δεν του… πήγαινε ο Λεβαδειακός συνέχισε, ψάχνοντας το γκολ.
Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ο Ναπολεόνι έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε την φάση ως οφσάιντ. Από το ριπλέι φάνηκε πως ο παίκτης των Βοιωτών καλυπτόταν από τον Γκερέιρο στο βάθος.
Τελικά το ματς τελείωσε με την ΑΕΚ να παίρνει ένα σημαντικό τρίποντο.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς (Σουμπίνιο 76'), Λισγάρας, Μελισσάς, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Ζαουί (Βασιλείου 46'), Φαβάλι, Πόποβιτς, Ζουρούδης (Ναπολεόνι 67')
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Κοντοές, Κάλα, Γεωργέας, Ρίκκα (Μάκος 58'), Σιαλμάς, Κάρλος (Γκερέιρο 79'), Λεονάρντο (Λαγός 51'), Μπέλεκ, Μανωλάς