Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ας βγούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από το "παράλληλο σύμπαν"!


Η Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, είναι μία μέρα που δεν θα κρίνει μόνο την τύχη της χώρας για το επόμενο διάστημα και τις αντοχές του πολιτικού μας συστήματος αλλά αποτελεί και μία μέρα- ορόσημο για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την ουσιαστική αντίδρασή της σε όσα συμβαίνουν.
  Από την  πρώτη στιγμή αυτής της κρίσης είμαι εναντίον των βίαιων εκδηλώσεων, των υπερβολών, των "κραυγών" και των "αφορισμών"- που δεν γίνονται πάντα με το... αζημίωτο! Από αυτό όμως μέχρι την απόλυτη αδράνεια, υπάρχει μία τεράστια απόσταση που μπορεί να καλυφθεί με έναν και μόνο τρόπο: τη συλλογική αντίδραση!
  Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων αυτής της εβδομάδας, εργαζόμουνα στο γραφείο μου στο Newsbomb και κάποια στιγμή μπήκα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να δω το κλίμα που επικρατούσε εκεί! Αυτό που είδα, με τρόμαξε!
  Την ώρα που υποτίθεται δινόταν μάχη στο Σύνταγμα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας για να μην περάσουν, ή έστω και την τελευταία στιγμή να αναθεωρηθούν τα οδυνηρά μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης, την ώρα που το Δημόσιο αλλά και τα Πανεπιστήμια ήταν κλειστά, είδα ανθρώπους να κάνουν "αντίσταση" και "επανάσταση"... μέσα από βαρύγδουπες δηλώσεις στο Facebook ή στο  Twitter!
  Αντί αν είναι ΕΚΕΙ, αντί να βγουν στους δρόμους και στις πλατείες κάθε μικρής ή μεγάλης πόλης της χώρας και να διεκδικήσουν, να φωνάξουν, να αντιδράσουν, επέλεξαν να... περάσουν την ημέρα της απεργίας μπροστά στον υπολογιστή τους! Φοιτητές, άνεργοι, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, νέοι άνθρωποι... εξάντλησαν την "αγανάκτησή" τους σε "οργισμένα" post!
  Λυπάμαι, αλλά το "παράλληλο σύμπαν" του διαδικτύου, του σπιτιού μας, της "πάρτης" θα πρέπει επιτέλους να τελειώσουν!
  Το πολύτιμο διδίκτυο μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά μόνο αν αξιοποιηθεί για γρήγορη και άμεση οργάνωση αντίδρασης. Τα like και τα tweet δεν αρκούν για να αλλάξουν την πορεία μιας χώρας που οδεύει μαθηματικά προς το γκρεμό! Είναι η τελευταία ευκαιρία να κάνουμε τις "διαδικτυακές δηλώσεις αγανάκτησης" πράξη!
  Για εμένα, όποιος την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 κάτσει στο σπιτάκι του, στο καναπεδάκι τους, στην τηλεορασούλα του, στο τζακάκι του, αγκαλιά με το lap top του (ενώ είναι υγιής και μπορεί να φτάσει στην κοντινότερη πλατεία για να ενώσει την φωνή του με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες), τότε απλώς πρέπει να το βουλώσει και να ��ταματήσει τα βαρύγδουπα "ως εδώ" και "δεν ανέχομαι άλλο τους ξεφτίλες πολιτικούς" ! Από τζάμπα μάγκες και επαναστάτες, χορτάσαμε! Δεν θα πάρουμε άλλο!
  Το "εγώ θα αλλάξω την Ελλάδα" είναι πια ένα άλλοθι για δειλούς και βολεψάκηδες. Ναι, όλα μαζί τα "εγώ" ίσως μπορέσουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει εστω και την ύστατη στιγμή!
Κώστας Χαρδαβέλλας