Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Οι "σωτήρες"

Editorial
Κανονικά σήμερα θα έπρεπε να είμαστε όλοι στους δρόμους και να πανηγυρίζουμε. Οι σωτήρες της πατρίδας μας, οι πολιτικοί μας που νυχθημερόν δουλεύουν με μοναδικό τους μέλημα την ευημερία του Ελληνικού λαού, τα κατάφεραν και πάλι. Προτάσσοντας τα στήθη τους, σαν νέοι Λεωνίδες, έγραψαν μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του τόπου και κατάφεραν να σώσουν τον 13ο και 14ο μισθό.


Οι φωστήρες του Ελληνικού έθνους, ξέχασαν όμως να μας πουν, ποιο μισθό έσωσαν. Αυτόν που στο τέλος θα πληρώνουμε για να δουλεύουμε?
Μπορεί για αυτούς να αποτελεί μυστικό και να μας ζαλίζουν με μεγαλοπρεπείς δηλώσεις τύπου «Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν περισσότερη ύφεση. Η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω, παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω» (Αντώνης Σαμαράς) ή «Δεν θα συμβάλω στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση που εν συνεχεία θα κατακάψει όλη την Ευρώπη» (Γιώργος Καρατζαφέρης) ή «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η αντίληψη ότι «οι τράπεζες ιδιωτικοποιούν τα κέρδη και κοινωνικοποιούν τις ζημιές τους» (Γιώργος Παπανδρέου) , αλλά πλέον γνωρίζουμε όλοι, ότι για μια ακόμη φορά παραδόθηκαν αμαχητί στις ορέξεις της Γερμανίας και των υπολοίπων Ευρωπαίων, που σε καμμία περίπτωση δεν ενδιαφέρονται για τη σωτηρία της Ελλάδας, αλλά για το πως θα εξασφαλίσουν τα κέρδη τους. 


Μας πέταξαν το παραμύθι του 13ου και 14ου μισθού και προσπαθούν να μας πείσουν για την μεγάλη τους επιτυχία, νομίζοντας ότι τρώμε κουτόχορτο και δεν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε ότι η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% συμπαρασύρει και όλα τα υπόλοιπα μισθολογικά κλιμάκια, με συνέπεια να χάνονται όχι μόνο 2 μισθοί τον χρόνο, αλλά πολλοί περισσότεροι. Νομίζουν οτι απευθύνονται σε κρετίνους και ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε το παιχνίδι που παίζουν. Αυτό που πραγματικά θέλουν να πετύχουν είναι να δημιουργήσουν, κατ΄απαίτηση της Τρόικας και των Ευρωπαίων ή Αμερικανών δυναστών, συνθήκες για να προσελκύσουν επενδύσεις, πατώντας πάνω στα πτώματα του Ελληνικού λαού. 


Ο μόνος τρόπος που μπορούν να πείσουν επενδυτές να βάλουν τα κεφάλαια τους στην Ελλάδα, είναι να καταργήσουν όλες τις συμβάσεις, να δημιουργήσουν μισθούς πείνας, να διαλύσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα και μετά να είμαστε και ικανοποιημένοι που θα βρίσκουμε μια δουλειά για ένα ξεροκόμματο. Θέλουν να Κινεζοποιήσουν τη χώρα και τους είναι αδιάφορο αν θα ζήσουν οι Έλληνες. Όλα για το χρήμα και για τις καρεκλίτσες. 


Δεν είναι τυχαίο, που ήδη έχουν ξεκινήσει τις προτάσεις για διατήρηση του Παπαδήμου και της συγκυβέρνησης, μέχρι τέλους της τετραετίας. Αλήθεια, ακούει κανείς καμμιά φωνή για εκλογές, εκτός από την Αριστερά? Που είναι ο Σαμαράς που ήθελε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου? Όλοι βολεύονται με αυτή την κατάσταση και κανείς δεν θέλει να πάρει στα χέρια του την καυτή πατάτα, αφού όλοι έχουν στο μυαλό τους, το περιβόητο πολιτικό κόστος. 


Είναι πλέον ώρα για δραστικές λύσεις. Μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδια τους. Ας ξαναγεμίσουμε πάλι τις πλατείες, αλλά αυτή τη φορά όχι σαν "αγανακτισμένοι", αλλά σαν "αποφασισμένοι". Αρκετά ανεχτήκαμε τους "Εθνοσωτήρες", δεν μασάμε πλέον στα παραμύθια τους...


Δημήτρης





1 σχόλια:

...ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟ....MΑDE IN GERMANY!!!