Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκαν οι υπουργοί του ΛΑΟΣ

Την παραίτησή τους έθεσαν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στη διάθεση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου οι τέσσερις υπουργοί του ΛΑΟΣ, επειτα από τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος κ. Γιώργου Καρατζαφέρη.

Πρόκειται για τον υπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Βορίδη, τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπλ. υπουργό Άμυνας κ. Γιώργο Γεωργίου και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αστέριο Ροντούλη.

Επιβεβαιώθηκαν πάντως οι πληροφορίες που ήθελαν τους κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη διατεθειμένους να ψηφίσουν τα μέτρα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός διεμήνυσε, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ότι "δεν έχει θέση στην κυβέρνηση όποιος δεν ψηφίζει τα μέτρα".

Νωρίτερα, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωνε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν ψηφίζω τα μέτρα». «Είπα στον κύριο Παπαδήμο ότι αν θέλει μπορεί να κρατήσει τους υπουργούς του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση».

Ο κ. Καρατζαφέρης πρόσθεσε πως έχει ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑΟΣ.

Διαβάστε εδώ σχετικά.

Η εξέλιξη προφανώς θα κυριαρχήσει στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 6 το απόγευμα με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης να είναι πλέον βέβαιος.

Επιστολή Ροντούλη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης, μετά την απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη να αποσύρει την στήριξή του στην κυβέρνηση.

Η επιστολή αναφέρει: «Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, θεωρώ την παραμονή μου στην Κυβέρνηση ασύμβατη με την διαμορφωθείσα πραγματικότητα. Συνεπώς, νιώθω υποχρεωμένος να προσχωρήσω στην υποβολή της παραίτησής μου, διατηρώντας στο ακέραιο την εκτίμηση και το σεβασμό στο πρόσωπό σας. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, γεγονός που μου έδωσε την δυνατότητα, έστω και για βραχύ χρονικό διάστημα, να αγωνιστώ για την ανόρθωση του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας από την θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ιδιαιτέρως δε μάλιστα για τον σκληρό εργαζόμενο κόσμο της κτηνοτροφίας».

Πηγή "Πρώτο Θέμα"