Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η ώρα της Κρίσης

Editorial
Έφθασε λοιπόν η ώρα της Κρίσης. Μία από τις πιο σημαντικές σελίδες στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδας θα γραφτεί την Κυριακή στην Βουλή και ο ρόλος του συγγραφέα πέφτει στους 300 του Ελληνικού κοινοβουλίου, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν για τη νέα δανειακή σύμβαση.


Από τις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης, αλλά και του, μη εκλεγμένου, πρωθυπουργού της χώρας, προκύπτει ότι αν χρειαστεί θα τεθεί ακόμα και θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές τους, αφού θεωρούν ότι αν δεν υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση θα οδηγηθούμε στην χρεοκοπία. 


Τα διλήμματα, δεν έχουν αποφέρει ποτέ καλά αποτελέσματα στην ιστορική διαδρομή αυτού του τόπου. Μπορεί να μην είμαι σε θέση να πω υπεύθυνα αν η μη υπογραφή της δανειακής σύμβασης, θα οδηγήσει τον Ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, όμως θέλω να θυμίσω ότι το ίδιο ακριβώς δίλημμα έπαιζε και πριν τη ψήφιση του μνημονίου υπ'αριθ.1, αλλά και κατά την ψήφιση του μεσοπροθέσμου.


Επίσης θέλω να υπενθυμίσω, ότι όλα τα σκληρά μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα, δεν έχουν αποδώσει ούτε κατ΄ελάχιστον, ενώ παράλληλα όλα τα χρήματα που δανειζόμαστε από τους "σωτήρες Ευρωπαίους", επιστρέφουν ξανά από την πίσω πόρτα στους ίδιους. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να με πείσει ότι αυτή η νέα δανειακή σύμβαση, θα επιφέρει μεν σκληρά μέτρα, αλλά θα οδηγήσει τη χώρα μετά από σκληρή δουλειά και κάποια δύσκολα χρόνια, στην ανάπτυξη.


Κανείς δεν είναι σε θέση να μας πει ότι αποδεχόμενοι αυτά τα νέα, αντιλαικά, αντεργατικά, απαράδεκτα μέτρα, τα οποία για μια ακόμη φορά στοχεύουν στην ίδια τσέπη, θα είναι για τελευταία φορά και δεν θα υπάρχει μνημόνιο3, μνημόνιο 4 και ούτω καθεξής. 


Μας ζητάνε υπογραφές, μας εξευτελίζουν στα διάφορα eurogroup τους και εμείς συνεχίζουμε να σκύβουμε το κεφάλι και να δεχόμαστε τη μία σφαλιάρα πίσω από την άλλη, αντί να υψώσουμε φωνή και να τους δείξουμε ότι είναι δική τους αποτυχία. 


Αυτοί με τις επιλογές τους, έχουν οδηγήσει το ευρώ, ένα βήμα πριν την κατάρρευση.
Αυτοί με την πολιτική τους, έχουν καταστρέψει την οικονομική ενοποίηση
Αυτοί με την υπερφίαλη λογική τους διέλυσαν την "Ενωμένη Ευρώπη" και μετά την Ελλάδα, σκάβουν το λάκκο της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και άλλων.


Αξιότιμοι "300" της Βουλής, είναι η τελευταία σας ευκαιρία να προσφέρετε έργο στην Πατρίδα σας. Αυτή τη φορά διαβάστε καλά πριν υπογράψετε, μην πέσετε στην παγίδα της κομματικής πειθαρχίας, γιατί μετά την υπογραφή σας δεν θα υπάρχουν πια τα κόμματα σας, όπως τα ξέρετε και εσείς οι ίδιοι δεν θα τολμήσετε να ξαναβάλετε υποψηφιότητα. Κατανοήστε επιτέλους, ότι υπογράφετε το μέλλον των παιδιών σας και υπογράψτε μόνο όταν είσαστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν υποθηκεύετε το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας σας.


Αποδείξτε μας ότι έχετε συνείδηση...


Θα είμαστε έξω και θα σας περιμένουμε. Μην ανησυχείτε για μας, έχουμε μάθει να αντέχουμε στο κρύο...


Δημήτρης