Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Στους δρόμους και σήμερα για τα μέτρα-σοκ


Επί ποδός βρίσκονται και σήμερα οι εργαζόμενοι ενόψει της ψηφοφορίας των μέτρων - σοκ στη Βουλή.

Ο πυρετός των κινητοποιήσεων έχει ήδη ξεκινήσει με τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και του ΠΑΜΕ να δίνουν αγωνιστικό παρών στο Σύνταγμα από τις 11.00 το πρωί, με κορύφωση το κεντρικό συλλαλητήριο της Κυριακής στις 17:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται συγκντρωμένα στην Ομόνοια, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχει «παραταχθεί» στο Σύνταγμα, ενώ στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί οργανώσεις της φοιτητικές Αριστεράς, μαζί με φοιτητικούς συλλόγους.

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και την Πανεπιστημίου. Κλειστή είναι και η Φιλελλήνων, η Αμαλίας και η Β. Σοφίας στο ύψος της Βουλής, όπου είναι παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες.

Διαδηλωτές βρίσκονται επίσης κατά μήκος της Λ. Αμαλίας και σε απόσταση αναπνοής από τους άνδρες των ΜΑΤ μπροστά από το μνημειο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου διαδηλώνουν ειρηνικά.

Ποιοι απεργούν

Στην απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία θα παραμείνουν και σήμερα δεμένα.

Επίσης, η Αττική θα παραμείνει χωρίς αστικές συγκοινωνίες -πλην ΗΣΑΠ.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και σήμερα το Μετρό, το Τραμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός.

Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί  θα είναι ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ και σήμερα, θα υπάρξουν ματαιώσεις δρομολογίων, τόσο στα τρένα όσο και στον Προαστιακό.

Συμμετοχή στο τριήμερο των κινητοποιήσεων δηλώνουν δάσκαλοι και καθηγητές.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει επίσης η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και το ΤΕΕ .

Σε λευκή απεργία στις επιμέρους υποχρεώσεις τους, όπως η επίδοση δικογραφιών και η φύλαξη γηπέδων, καλεί επίσης τα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία μάλιστα ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας.


Μέλη του ΠΑΜΕ ύψωσαν πανό κατά της ΕΕ στο βράχο της Ακρόπολης

Ομάδα του ΠΑΜΕ, από πενήντα άτομα περίπου, ανήρτησε δύο πανό με σύνθημα κατά της Ε.Ε. στις οκτώ το πρωί στην Ακρόπολη.

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες στην ενέργεια, γύρω στις 8, πήδηξαν τα κάγκελα της περίφραξης, έφτασαν μπροστά στον Παρθενώνα και άπλωσαν δύο μεγάλα πανό στον βράχο, που αναγράφουν στα ελληνικά και στα αγγλικά, «Κάτω η δικτατορία των μονοπωλίων της ΕΕ».

Μετά από περίπου δύο ώρες, τα μέλη του ΚΚΕ αποχώρησαν, αλλά παρέμεναν τα δύο πανό.