Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

«Νέο ήθος» από μερίδα των Ισπανών πολιτικών προκαλεί το κοινό αίσθημα (ΒΙΝΤΕΟ)


«Nα πάνε να γαμηθ… οι άνεργοι!» Με αυτή τη φράση η Ισπανίδα βουλευτής του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP), Αντρέα Φάμπρα, αντέδρασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ισπανικού Κοινοβουλίου, όταν ο πρωθυπουργός  Ραχόι ανακοίνωσε τη μείωση του επιδόματος ανεργίας.
Η άκρως προσβλητική και υβριστική αυτή φράση (que se jodan), που απαξιώνει το σύνολο των Ισπανών ψηφοφόρων, προκάλεσε «σάλο» στην ισπανική Βουλή και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE), το οποίο όπως  μετέδωσε το ισπανικό  πρακτορείο Europa Press, ζήτησε την καθαίρεσή της Ισπανίδας βουλευτού. Εν των μεταξύ, σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα telecinco.es, 130 χιλιάδες Ισπανοί πολίτες ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής στην πρωτοβουλία  συγκέντρωσης υπογραφών μέσω διαδικτύου για την παραίτηση της Αντρέα Φάμπρα.
 Είναι η δεύτερη φορά που  γυναίκα βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος συμπεριφέρεται τόσο προκλητικά. Στη  φωτογραφία, η Marta Gallén Peris, κατά τη διάρκεια των περυσινών κινητοποιήσεων των «Αγανακτισμένων», κάνει την άκρως προσβλητική άσεμνη αυτή χειρονομία μέσα από το πολυτελές αυτοκίνητό της προς τους διαδηλωτές.


Σχόλιο: Δυστυχώς, απ΄ ότι φαίνεται, τα «κρούσματα» προκλητικής και υβριστικής συμπεριφοράς μερίδας των πολιτικών στις δυτικές δημοκρατίες αυξάνονται. Η ανάρμοστη αυτή συμπεριφορά, σύμπτωμα βαθειάς κρίσης του πολιτικού συστήματος, προκαλεί το κοινό αίσθημα – την ίδια ακριβώς στιγμή που ζητούν από τους λαούς να αντέξουν και άλλα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη – πλήττει την ίδια την ιδιότητα του πολίτη και προσβάλλει το μέτρο που οφείλει να καθορίζει τη συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου. Η φράση της Ισπανίδας βουλευτού αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα όχι μόνο στον κώδικα αξιών, αλλά κυρίως στο δημοκρατικό πολίτευμα. Μήπως κρούει τον κώδωνα του κινδύνου διολίσθησης της δημοκρατίας προς μια αλαζονική, υπεροπτική και «επεκτατική» εκδοχή της;



Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την πρωτοφανή  βαρβαρότητα των αστυνομικών δυνάμεων κατά των διαδηλωτών, που διαμαρτύρονται κατά των νέων σκληρών οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης Ραχόι ως αντάλλαγμα της δανειοδότησης από την ΕΕ, που προορίζεται μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αιματηρά επεισόδια. Θύματα οι άνεργοι, που κατά την προκλητική κυρία Αντρέα Φάμπρα, «να πάνε να γαμηθ…».

 
Πηγή "Πυγμή"