Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη ο Κ.Βαξεβάνης

Με ανάρτηση του στο twitter ο δημοσιογράφος ενημερώνει ότι οι αστυνομικοί μπαίνουν στο σπίτι του παρουσία εισαγγελέα προκειμένου να τον συλλάβουν.


Αυτεπάγγελτα κινήθηκε η Δικαιοσύνη


Αυτεπάγγελτα κινήθηκε η Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών μετά την δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Ο εκδότης του περιοδικού «HOTDOG» Κώστας Βαξεβάνης που δημοσιοποίησε την επίμαχη λίστα κατηγορείται για επέμβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία και για μετάδοση προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για πλημμέλημα και το αυτόφωρο έληξε τα μεσάνυχτα της Κυριακής.


Τι λέει ο Βαξεβάνης για τους διώκτες του


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ


«Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ».


Τι απαντά ο Κώστας Βαξεβάνης


Την αντίδραση του Κώστα Βαξεβάνη προκάλεσε η αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας λίγες μετά την δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό ΗΟΤ DOC που κυκλοφόρησε σήμερα.


Αυτεπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ημέρα Σάββατο, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.


Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.

 Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.


Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια".


Πηγή: koutipandoras.gr

Πηγή "real.gr"