Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ψέματα και πτώχευση με πτώχευση και ψέματα!

Η διαλυτική φαιδρότητα της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Η “ολιγαρχία” των ψευδομανών της κυβέρνησης με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό, μπορεί ενίοτε να προκαλεί γέλιο, αλλά έχει ανατρέψει πλέον την …προοπτική του αύριο. Οι πολίτες βιώνουν την ασυνέπεια, την αναισχυντία και τη γελοιότητα της πολιτικής. Οι πολίτες γίνονται αποδέκτες αξιογέλαστων πολιτικών ενεργειών, εν ονόματι της…σωτηρίας τους, έχοντας ωστόσο εν πολλοίς συνειδητοποιήσει ότι η ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ και ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ δεν αποτελούν για τους πολιτικούς αυτής της χώρας μια διαδικασία εσωτερικής πληρότητας.
 
του Στέλιου Συρμόγλου
Θα διερωτηθείτε, ίσως, τι σχέση μπορεί να έχουν με την αυτοσυνειδησία και την αυτογνωσία οι πλουτίσαντες από την…επιχείρηση άπιστο κράτος. θα έπρεπε,όμως, να έχουν απόλυτη σχέση. Γιατί η αυτοσυνειδησία είναι μια “κοφτερή” επίγνωση έλλειψης ενός “ούπω οίδα” και ένα κριτήριο για την ποιότητα του ανθρώπινου Είναι. Ο δε βαθμός της γνώσης μετρείται σε αναλογία με το βαθμό της αυτογνωσίας. Και η άσκηση της πολιτικής είναι δυνατόν να ορισθεί και ως ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ, στοιχείο ανύπαρκτο για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα.Και ως ΑΥΤΟΣΤΟΧΑΣΜΟΣ, παράμετρος παντελώς άγνωστη για τον ‘Ελληνα πολιτικό. Και ως ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ, έννοια ασυμβίβαστη με την κυνική λαιμαργία των πολιτικών μας. Και ως ΚΟΠΙΩΔΗΣ και ΚΑΤΑΠΟΝΟΥΣΑ αποστολή, που για το ελληνικό πολιτικό περιβάλλον εντοπίζεται στον αδυσώπητο ανταγωνισμό και την ακόρεστη διάθεση για περισσότερα και περισσότερα και ακόμα περισσότερα ψέματα!.. Τον τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδίως τις τελευταίες μέρες και πριν τη ψήφιση στη Βουλή του κατάπτυστου πολυνομοσχεδίου και εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας για τον προυπολογισμό, το χαλκείο ψευδολογιών του Μαξίμου και ο θηρεύων την προσωπική του επίδειξη, κοινώς φιγουρατζής της πολιτικής και δακτυλόδεικτος πλέον διαστροφέας της αλήθειας, ο Αντώνης Σαμαράς, επιστράτευσαν όλους τους…σιδεράδες που χαλκεύουν την ευπιστία,τις ελπίδες και τα όνειρα των Ελλήνων. Με κίβδηλες και μελοδραματικές πρωθυπουργικές δηλώσεις περί πτώχευσης στις 16 Νοεμβρίου, αλλά και τη “σιγουριά”για την άμεση εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ εκ μέρους των δανειστών μας με τη ψήφιση των επονείδιστων μέτρων, για μια ακόμα φορά ο Αντώνης Σαμαράς και ο κυβερνητικός του εταίρος Βαγγέλης Βενιζέλος, “έκαψαν” και τον πλέον αξιόπιστο ανιχνευτή ψεύδους!…
Με τον εύκολο εντυπωσιασμό με καρύκευμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας που διέσπειραν εντός κι εκτός Βουλής, με μεγαλοστομίες, την απαραίτητη σοβαροφάνεια και τις ελαφρόκαρδες διακηρύξεις, απέδειξαν ότι είναι κατ’ επανάληψη πααθολογικοί ψεύτες και δημαγωγοί του αισχίστου είδους, με την κάθε λεκτική τους αντίδραση να αναδίδει δυσωδία και να αποβλέπει στην εξαπάτηση των πολιτών, για την εξυπηρέτηση και μόνο των ευκαιριακών τους σκοπιμοτήτων.
Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς κάτοχος διδακτορικού στη ψυχολογία ή να είναι φυσιογνωμιστής, για να καταλήξει αβίαστα στο συμπέρασμα, παρακολουθώντας τη πολιτική συμπεριφορά του πρωθυπουργού, ότι είναι είτε χαμένος στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της πολιτικής ανεπάρκειας και της υποκρισίας, είτε ότι έχει χάσει το αίσθημα της πραγματικότητας και εξαπατά τον εαυτό του δια της φαντασίας….
Προφανώς είναι ένας κοινός πολιτικός ψεύτης!.. Γιατί πώς είναι δυνατόν να μας εκφοβίζει με πτώχευση αν δεν εκταμιευτεί η δόση των 31,5 δισ μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, μια πρακτική εκφοβισμού που θυμίζει το…βοσκό με το λύκο, ενώ μετά τη περιβόητη ψήφιση των μέτρων από τους 153 βουλευτές της πολιτικής ελαφρότητας, να τίθεται θέμα για την καταβολή του συγκεκριμένου ποσού, που, ούτως ή αλλέως, δεν καλύπτει άμεσα ανάγκες των πολιτών;..
Πως είναι δυνατόν να μη γνώριζε ο πρωθυπουργός ότι η καταβολή του συγκεκριμένου ποσού είχε να κάνει με το πόρισμα της έκθεσης της Τρόικας περί βιωσιμότητας του χρέους; Πως είναι δυνατόν να μη γνώριζε ότι η επίμαχη έκθεση είναι αρνητική για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μέχρι το 2020, όταν ήδη είχαν ενημερωθεί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ομόλογοι του από το ΔΝΤ; Και είναι οι ίδιοι ομόλογοι του με τους οποίους ο πρωθυπουργός έχει υποτίθεται συχνή επικοινωνία…
Και βέβαια το γνώριζε! Όπως γνώριζε πολύ καλά ότι θα υιοθετήσει χωρίς διαπραγμάτευση τους όρους του μνημονίου. Κι ας εξαπάτησε το λαό προεκλογικά με το Ζάππειο ένα και δύο και τρία!!.. Κι ας κατέκρυψε την αλήθεια των πραγμάτων περί σκληρής “διαπραγμάτευσης” από στελέχη της παράταξής του και κυρίως από το λαό. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν διαπραγματεύθηκε… Απλώς “συνουσιάστηκε” με την ιδέα της διαπραγμάτευσης, ηδονίστηκε από την προοπτική των συναντήσεών του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του και κυρίως την Μέρκελ και…εκπορνεύτηκε τελικά από το θάμβος της εξουσίας, όσο κι αν αυτό το “θάμβος” αποκρύπτει ήδη δυσάρεστες εκπλήξεις για τον μυθολόγο και οπερετικό πρωθυπουργό μας….
Πηγή "freepen"