Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ένα... τσιγάρο δρόμος η Βραζιλία!


Τι και αν βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, ο δρόμος για τη Βραζιλία όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 όχι μόνο άνοιξε διάπλατα, αλλά η απόσταση ως τη χώρα της Νοτίου Αμερικής έγινε ένα… τσιγάρο δρόμος!
Τσιγάρο που άναψε το μαγικό χέρι του Ρονάλντο φέρνοντας την εθνική Ελλάδας, αντίπαλο στα προκριματικά με Σλοβακία, Βοσνία, Λιθουανία, Λετονία και Λιχτενστάιν!
Η Ελλάδα θέρισε ότι έσπειρε εδώ και χρόνια αφού τέθηκε επικεφαλής ομίλου και με μία κλήρωση όπου είμαστε σχεδόν σίγουροι πως από μια γωνιά παρακολουθούσε ο Ότο Ρεχάνγκελ, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπορεί να ελπίζει πως θα βρεθεί στα τελικά του Μουντιάλ για δεύτερη διαδοχική φορά και τρίτη  στην ιστορία της!
Η τύχη ωστόσο λένε χαμογελάει στους ικανούς και η Ελλάδα που πήρε το πιο αστραφτερό χαμόγελό της, πρέπει - όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε τα τελευταία χρόνια - να αποδείξει για μία ακόμα φορά, όχι μόνο τη συνέπειά της στα μεγάλα ραντεβού, αλλά πάνω από όλα ότι αξίζει να βρίσκεται εκεί!
Υπενθυμίζεται ότι οι αναμετρήσεις στην ευρωπαϊκή ζώνη ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 και θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου 2013. Οι εννέα νικητές των ομίλων θα εξασφαλίσουν το εισιτήριο συμμετοχής στην τελική φάση της διοργάνωσης, με τις οκτώ καλύτερες δεύτερες ομάδες να διεκδικούν τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις μέσω διπλών αγώνων.
Αναλυτικά η κλήρωση... ορισμός της ευρωπαϊκής ζώνης(!):
1ος όμιλος: Κροατία, Σερβία, Βέλγιο, Σκωτία, ΠΓΔΜ, Ουαλία
2ος όμιλος: Ιταλία, Δανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Αρμενία, Μάλτα
3ος όμιλος: Γερμανία, Σουηδία, ΕΙΡΕ, Αυστρία, Νησιά Φερόε, Καζαχστάν
4ος όμιλος: Ολλανδία, Τουρκία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Εσθονία, Ανδόρα
5ος όμιλος: Νορβηγία, Σλοβενία, Ελβετία, Αλβανία, Κύπρος, Ισλανδία
6ος όμιλος: Πορτογαλία, Ρωσία, Ισραήλ, Βόρεια Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο
7ος όμιλος: Ελλάδα, Σλοβακία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία, Λιχτενστάιν
8ος όμιλος: Αγγλία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Πολωνία, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο
9ος όμιλος: Ισπανία, Γαλλία, Λευκορωσία, Γεωργία, Φινλανδία