Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ο «έρωτας» του Καντάφι για την… Κοντολίζα

Ανάμεσα στα πολλά περίεργα και αξιοπρόσεκτα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στο οχυρό του Καντάφι στην Τρίπολη βρέθηκε και ένα άλμπουμ με φωτογραφίες της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Αμερικής, Κοντολίζα Ράις.

 Ο Καντάφι στο παρελθόν είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την άλλοτε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ωστόσο από αυτό μέχρι να κρατάει στο γραφείο του ολόκληρο άλμπουμ με φωτογραφίες της κυρίας Ράις η απόσταση είναι… μεγάλη.

 Πάντως το εύρημα προκάλεσε έκπληξη τόσο στους αντικαθεστωτικούς που εισέβαλαν στο οχυρό, όσο και σε όσους έμαθαν για αυτό.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσιογράφοι αναζητούν εδώ και λίγες ώρες την Κοντολίζα Ράις προκειμένου να σχολιάσει και εκείνη την «παρουσία» της στο οχυρό του καταζητούμενου πλέον Καντάφι.

 Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι ο Λίβυος ηγέτης έτρεφε απεριόριστο θαυμασμό στην Ράις, με κορυφαία στιγμή τη δήλωσή του, «στηρίζω την αγαπημένη μου μαύρη Αφρικανή γυναίκα», η οποία είχε «αποτυπωθεί» στην κάμερα του τηλεοπτικού δικτύου Αl-Jazeera, το 2007.

 Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που το 2008 η Ράις έγινε η πρώτη Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών που επισκέφθηκε την Τρίπολη, πρώτη φορά από το 1953.



Πηγή protothema.gr