Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ελληνικό ποδόσφαιρο, ώρα μηδέν!


Editorial

Μόλις πριν σχεδόν ένα μήνα συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από την μεγαλύτερη επιτυχία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, την κατάκτηση του Euro 2004 και μέσα σε αυτή την επταετία καταφέραμε να πιάσουμε πάτο.

Τι δεν έχουμε δει στο φετινο καλοκαίρι, από καταγγελίες για στημένα παιχνίδια και παράγοντες ομάδων της Superleague πίσω από τα κάγκελα, μέχρι μεγάλα και ιστορικά σωματεία, που εχουν πίσω τους εκατομμύρια οπαδούς να κινδυνεύουν με διάλυση ή να υποβιβάζονται για πλαστη φορολογική ενημερότητα.

Ευθύνη για αυτό το κατάντημα έχουν όλοι, παράγοντες, ΕΠΟ, Superleague, δικαστές, κυβερνητικά στελέχη και όλοι οι παρατρεχάμενοι. Τις τελευταίες μέρες ειδικά ζούμε ενα θέατρο παραλόγου, αρχίζει το πρωτάθλημα, δεν αρχίζει το πρωτάθλημα, θα ξεκινήσει με 14 ομάδες η θα ξεκινήσει με 16 ομάδες? Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε για αποφάσεις δικαστηρίων και δικαιοδοτικών οργάνων, για ασφαλιστικά μέτρα, για ανακοινώσεις της Superleague και για κοκκορομαχίες των προέδρων των μεγάλων ομάδων.

Η απόλυτη ξεφτίλα κύριοι και αν δεν σας ενδιαφέρει εσάς η τύχη αυτού του αθλήματος στην χώρα μας, ενδιαφέρει εμάς, που από μικρά παιδιά, ακολουθούμε την ομάδα μας μέσα εξω, με κρύα και βροχές, χωρίς φράγκο στην τσέπη μας, αφήνοντας πίσω την οικογένεια μας, μονο και μόνο για να φωνάξουμε για την "ομαδάρα" μας.

Δεν νοείται κύριοι, που κρατάτε τις τύχες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, να μην μπορείτε να ξεχωρίσετε δύο γαιδουριών άχυρα, δεν είναι δυνατόν Παρασκεύη βράδυ να μη γνωρίζουμε ποιοι και αν θα παίξουν μπάλλα το επόμενο διήμερο, ουτε είναι δυνατόν πρόεδροι η προεδρεύοντες αντιπρόεδροι η τέλος πάντων  διοικούντες των ομάδων να κάνουν πόλεμο ανακοινώσεων για ένα θέμα που έχουν συμφωνήσει και αποδεχθεί όλοι τους. 

Είναι απαράδεκτο η ΕΠΟ να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά και τη μία φορά να μην εναντιώνεται στον ΟΦΗ, που την στέλνει στα πολιτικά δικαστήρια και την άλλη να απειλεί Λάρισα και Σέρρες αν προσφύγουν σε αυτά, όπως είναι απαράδεκτο κυβερνητικά στελέχη να προσπαθούν να χώσουν τη μυτη τους στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, αποσκοπώντας σε μικροσκοπιμότητες.

Δεν είναι δυνατόν Κύριε Βαρδινογιάννη, να δηλώνετε χωρις καμμία ντροπή ότι ο Παναθηναικός κινδυνεύει με διάλυση, ένας σύλλογος με εκατομύρια οπαδούς. Είσαστε υποχρεωμένος Κύριε Βαρδινογιάννη να βρείτε βιώσιμη λύση για την ομάδα, όπως και εσεις Κύριε Βγενόπουλε, που πουλήσατε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες στον κόσμο και την κάνατε με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και εσεις Κύριοι Πατέρα και αδελφοι Γιαννακόπουλοι, αλλά και όλοι όσοι κρατάνε τις τύχες των συλλόγων στα χέρια τους. Οι ομάδες δεν είναι τα μαγαζάκια σας Κύριοι πρόεδροι, είναι η χαρά, το κλάμα, το γέλιο και η τσαντίλα των οπαδών. Είναι κομμάτι της ψυχής τους, είναι η καθημερινότητα τους κύριοι πρόεδροι.

Βάλτε το μαχαίρι στο κόκκαλο, καθαρίστε τον χώρο και δώστε μας αυτό που ζητάμε, τίμιο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφήστε τις κακομοιριές και τις γκρίνιες, σταματήστε τη βία και αν χρειαστεί ας μη γίνει και μια χρονια πρωτάθλημα. Πάρτε γενναίες αποφάσεις και ξεκινήστε από το μηδέν, αλλά μην μας υποτιμάτε. Δεν τρώμε κουτόχορτο!!!