Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η φωτογενής & γαλαζοπράσινη Σκιάθος


Προικισμένη τόσο πολύ από τη φύση, η Σκιάθος αποτελεί έναν τόπο που ασκεί μοναδική γοητεία. Έτσι ακριβώς νιώθει και η ιδιοκτήτρια του πολυτελούς ξενοδοχείου Atrium, Ηλέκτρα Χατζημιχάλη, η οποία μας μεταφέρει τη μοναδική ατμόσφαιρα του νησιού των βόρειων Σποράδων και των φιλόξενων κατοίκων της.


«Η Σκιάθος είναι ένα νησί με “καλούς τρόπους”, με μία μοναδική νησιώτικη κομψότητα που συνδυάζεται με τη φυσική ομορφιά της, έτσι όπως ακριβώς την έχει αποτυπώσει στα μυθιστορήματά του ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Όταν επισκέπτεται κανείς το νησί εντυπωσιάζεται από τη βλάστηση και τις πολλές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά. Και αν κάτι έχει να επιδείξει η Σκιάθος είναι οι παραλίες της!


undefined
Μικρή Ασέληνος
Μικρή Κεχριά
Τσουγκριά
Αυτή που επισκέπτομαι συχνότερα είναι η παραλία της Αγίας Παρασκευής, η οποία εκτός του ότι απέχει μόλις 100 μέτρα από το ξενοδοχείο μας, είναι και άρτια οργανωμένη, που σημαίνει ιδανική για κάποιες στιγμές χαλάρωσης μετά από μία κουραστική μέρα. Και δεν υπάρχει τίποτα να σε ξεκουράζει περισσότερο από μία βουτιά στις παραλίες του νησιού.
Το καραβάκι αποβιβάζει στην Άρκο
     
Πάνω: το beach bar στη Μπανάνα
Κάτω: το ταβερνάκι στο Σκληθρί
Αυτές που αγαπώ ιδιαίτερα είναι το Μανδράκι και η Ελιά στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, καθώς και η πιο απομονωμένη αμμουδερή παραλία Μικρή Ασέληνος. Για να απολαύσετε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα θα πάτε στην παραλία Βρωμόλιμνος που βρίσκεται 8 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη της Σκιάθου, ενώ στις παραλίες Μπανάνα και Αγία Ελένη έχει ήλιο μέχρι αργά το απόγευμα. Τα Αμπελάκιαείναι ακόμη μία παραλία που επισκέπτομαι συχνά και στην οποία θα βρείτε το Mystique, ένα μπαράκι πάνω στη θάλασσα ακριβώς αυτό που ζητάει κανείς το καλοκαίρι.
Το ΚάστροΤο Μοναστήρι της Ευαγγελιστρίας έχει εντυπωσιακή αρχιτεκτονική
Την κοσμοπολίτικη πλευρά του νησιού θα τη συναντήσετε στις διάσημες Κουκουναριές, καλοκαιρινό καταφύγιο επωνύμων ενώ στα πανέμορφα Λαλάρια  θα πάτε μόνο με καραβάκι. Αυτές που επίσης προσεγγίζονται μόνο με σκάφος, που είναι και ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς το νησί, είναι οι αμμουδιές της Τσουγκριά και της Άρκου, δύο μικρών ακατοίκητων νησίδων.
undefined
Η παραλιακή οδός Παπαδιαμάντη
Photo: credit flickr.com  
Για μεζεδάκια δίπλα στο κύμα επιλέγω συνήθως την ταβέρνα στη Μικρή Κεχριά αλλά και το Κάστρο που είναι σκαρφαλωμένο στα απότομα βράχια της βόρειας πλευράς. Μπορεί η απόσταση να σας φανεί λίγο μεγάλη αλλά σίγουρα η διαδρομή μέσα στην οργιώδη βλάστηση είναι σίγουρο πως θα σας αποζημιώσει. Για νόστιμο και πάνω από όλα φρέσκο ψάρι μου αρέσει να πηγαίνω στο Σκληθρί. Για ιταλική κουζίνα το μέρος που ξεχωρίζει είναι το Maria’s Pizza, που ουσιαστικά πρόκειται για μία μικρή τρατορία με ελληνική ταυτότητα και πλούσια πιάτα, ενώ για πιο international γεύσεις υπάρχει το Windmill.
Το Μπούρτζι χωρίζει στα δύο το λιμάνι
Πλάκες
Αυτό που συστήνω ανεπιφύλακτα είναι οι πολλές διαδρομές που αποκαλύπτουν την άλλη πλευρά του νησιού με τα πευκοδάση, τους ελαιώνες και που δίνουν την απαραίτητη δόση χρώματος στις διακοπές σας. Ένα πέρασμα από το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας επιβάλλεται. Πολλοί επιλέγουν να πάνε με τα πόδια απολαμβάνοντας την πανέμορφη διαδρομή και τους μικρούς στριφογυριστούς δρόμους, αλλά πρέπει να έχετε αρκετές αντοχές γιατί θα χρειαστείτε περίπου μία ώρα.
undefined
Ηλιοβασίλεμα στην παραλία Αγία Ελένη
Την πιο γραφική πλευρά του νησιού θα τη συναντήσετε στις Πλάκες με τις όμορφες μυρωδιές από τις βοκαμβίλιες και τους κισσούς, ενώ στο Μπούρτζι, τη μικρή χερσόνησο που χωρίζει στα δύο το λιμάνι της Σκιάθου, θα νιώσετε σα να ταξιδεύετε πίσω στο χρόνο. Κι όσο για το βράδυ, δεν υπάρχει τίποτα πιο χαρακτηριστικό από τις γνωστές σε όσους έχουν επισκεφτεί τη Σκιάθο μαξιλάρες, που είναι το πιο in πέρασμα για όσους θέλουν να γνωρίσουν την πιο χαλαρή νυχτερινή ζωή του νησιού που συγκεντρώνεται στην αριστερή πλευρά του λιμανιού. Εκεί θα απολαύσετε δροσιστικά κοκτέιλ και θα χαζέψετε τον κόσμο που περνά, ενώ για δυνατά beats θα πάτε στην άλλη πλευρά με τα clubs με πιο γνωστά το BBC και το Kahlua. Φυσικά, επιβάλλεται ένα πέρασμα από την κεντρική και πολυσύχναστη οδό Παπαδιαμάντη με το σπίτι του λογοτέχνη να βρίσκεται εκεί και να λειτουργεί σήμερα ως μουσείο».


Διαμονή


 

 
Αμφιθεατρικά χτισμένο σε μια πανέμορφη πευκόφυτη πλαγιά, το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο Atrium,σχεδιασμένο από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες του, αρχιτέκτονες Νίκο & Heidi Χατζημιχάλη Schwartz, ξεχωρίζει για το μοναστηριακό του ύφος και τη μοναδική πανοραμική θέα στη θάλασσα. Ιδανικός προορισμός και για το φετινό καλοκαίρι, σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά την κοσμοπολίτικη και γοητευτική Σκιάθο με ειδικές τιμές. Κάντε την κράτησή σας για το διάστημα μεταξύ 25/6/11 - 31/7/11 και επωφεληθείτε από εκπτώσεις:
-10% επί του τιμοκαταλόγου  για όλους τους τύπους δωματίων
-20% επί του τιμοκαταλόγου για περιορισμένο αριθμό δωματίων με προεξόφληση του συνόλου της κράτησης και μη επιστρέψιμη χρέωση.