Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Νεκρός ο Μουαμάρ Καντάφι κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες

Ο ανατραπείς Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι συνελήφθη και τραυματίστηκε κοντά στη γενέτειρά του Σύρτη, επιχειρώντας να διαφύγει από την πόλη με κονβόι που δέχθηκε επίθεση από μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, όπως δηλώνει στρατιωτικός διοικητής του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης. Νεκρός φέρεται να έπεσε κατά την επιχείρηση σύλληψης ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Λίβυου συνταγματάρχη. Δεν επιβεβαιώνουν άμεσα τη σύλληψη ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Η Ρωσία δηλώνει ότι ο λιβυκός λαός θα πρέπει να αποφασίσει την τύχη του Καντάφι -εις βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο ανατραπείς Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι συνελήφθη και τραυματίστηκε κοντά στη γενέτειρά του Σύρτη, επιχειρώντας να διαφύγει από την πόλη με κονβόι που δέχθηκε επίθεση από μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, όπως δηλώνει στρατιωτικός διοικητής του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης.

Νεκρός φέρεται να έπεσε κατά την επιχείρηση σύλληψης ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Λίβυου συνταγματάρχη, Αμπού Μπακρ Γιουνούς Τζαμπρ, σύμφωνα με τον διοικητή της νέας ηγεσίας της Λιβύης που μίλησε τηλεφωνικά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο στρατιωτικός διοικητής Αμπντέλ Ματζίντ ανέφερε ότι ο Καντάφι παρελήφθη από ασθενοφόρο.

Το ΝΑΤΟ δηλώνει διά αξιωματούχου του ότι ελέγχει τις πληροφορίες για τη σύλλήψη του Μουαμάρ Καντάφι, επισημαίνοντας ότι η «επιβεβαίωση θα χρειαστεί χρόνο».

«Σαφώς αυτές είναι πολύ σημαντικές εξελίξεις, που θα χρειαστεί χρόνο για να επιβεβαιωθούν. Εάν είναι αλήθεια, τότε αυτή είναι μία ιστορική ημέρα

Ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαιώνει επί του παρόντος τις πληροφορίες για τη σύλληψη του Καντάφι. «Γνωρίζουμε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, αλλά δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε» ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει εκδόσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μουαμάρ Καντάφι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Πηγή in.gr