Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ξανά στο «Χ»


Ούτε σήμερα έμελλε να πανηγυρίσει ο Αστέρας Τρίπολης την παρθενική του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Superleague.
Οι Αρκάδες παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, και παραμένουν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης με τρεις βαθμούς, ενώ οι «ακρίτες» έφτασαν τους πέντε, έχοντας όμως βγάλει σαφώς δυσκολότερο πρόγραμμα.
Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι μόλις στο πρώτο λεπτό, με αυτογκόλ του Αργυρόπουλου, για να ισοφαρίσει στο 28΄ ο Ράγιος.
(Αυτο)γκόλ από τα... αποδυτήρια
Τα αρχικά δεδομένα του αγώνα, που ήθελαν τους Αρκάδες να αναζητούν απεγνωσμένα την πρώτη νίκη τους, ανατράπηκαν μετά από μόλις 20 δευτερόλεπτα.
Στην πρώτη επίθεση του ματς ο Πόι σέντραρε και ο Αργυρόπουλος, στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για το γρηγορότερο γκολ του φετινού πρωταθλήματος.
Αφότου ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, οι παίκτες του Αστέρα αντέδρασαν και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Βιβιανί στο 18΄ σταμάτησε διαδοχικά τους Ουσέρο και Περόνε, αλλά στο 28΄ ο Γάλλος τερματοφύλακας δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα στη σέντρα του Μπαρτολίνι και ο Ράγιος από κοντά έκανε το 1-1.
Ευκαιρίες και.. ευκαιρία(!)
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και είχαν μία καλή στιγμή με τον Περόνε, ενώ ζήτησαν και πέναλτι στο 54΄, σε μαρκάρισμα του Πουλίδο από τον Καζάκη.
Στη συνέχεια, όμως, ήταν η Ξάνθη αυτή που απείλησε σε δύο περιπτώσεις, αλλά τόσο η κεφαλιά του Στάσιακ (57΄) όσο και το πλασέ του Βασιλακάκη (64΄) βρήκαν σε ετοιμότητα τον Χακόμπο.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» δύο φορές το γκολ της νίκης, όμως στο 81΄ ο Μαρσελίνιο νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Χακόμπο, ενώ στις καθυστερήσεις ο Βλαχοδήμος από το ύψος του πέναλτι δεν εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ενέργεια και πάσα του Πόι, καθώς σούταρε πάνω από τα δοκάρια με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Ουσέρο, Πιπίνης, Πουλίδο, Χουανίτο - Φλίσκας, Ντάνι, Καζάκης, Βασιλακάκης
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (Οράσιο Γκονσάλβες): Χακόμπο, Αργυρόπουλος (74΄ Τσαμπούρης), Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Ουσέρο (67΄ Ναβάρο), Χουανίτο, Ράγιος, Μπρέσκα (70΄ Σέσμα Γκονζάλες), Εγκον, Περόνε
Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Σταθάκης (7΄ Μπέρτος), Φλίσκας (46΄ Ντίκα), Εντιμάρ, Στάσιακ, Μαρσελίνιο, Ντάνι, Πόι, Καζάκης, Κομεσίδης, Βασιλακάκης (80΄ Βλαχοδήμος)