Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Το καρπούζι κόπηκε στη μέση...


Απόλυτη μοιρασιά στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τους Άρη και ΠΑΟΚ να έρχονται ισόπαλοι 1-1 στο ματς που έκλεισε το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Superleague.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ονειρεμένα το ματς, προηγήθηκαν στο 3' με τον Λαζαρίδη, αλλά ο Παπάζογλου στο 48' ισοφάρισε για τον "Δικέφαλο του Βορρά".
Δίκαιο κρίνεται το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο περισσότερο βολεύει τον ΠΑΟΚ, αφού κατάφερε να αποδράσει από μια δύσκολη έδρα. Όσο για τον Άρη, ψάχνει ακόμα την πρώτη νίκη μέσα στο "σπίτι" του και μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση για τον Σάκη Τσιώλη μετά τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν όλη την εβδομάδα.

Ο αγώνας
Ο Άρης ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο το ντέρμπι και μόλις στο 3' μπήκε σε θέση οδηγού με κεφαλιά του Λαζαρίδη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιδες. Ο αμυντικός των "κίτρινων" έπιασε ωραία κεφαλιά και νίκησε τον Χαλκιά, κάνοντας εν μέσω αποθέωσης το 1-0. Όλα ήταν ιδανικά για τους γηπεδούχους...
Μετά το γκολ, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη συνέχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Οι μόνες καλές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ ήταν δυο σουτ των Βιεϊρίνια και Λαζάρ, τα οποία βρήκαν σε ετοιμότητητα τον Βελλίδη.Πέραν τούτου ουδέν...
Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι άφηναν ημιτελείς τις προσπάθειές τους και δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ, το οποίο θα τους έβαζε για τα καλά σε θέση ισχύος ενόψει της επανάληψης.

Καρμπόν ξεκίνημα από την... ανάποδη
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση λόγω ενός πανό με πολιτικό περιεχόμενο, το οποίο βρισκόταν στην Θύρα 2 και αν δεν κατέβαινε, δεν θα άρχιζε ο Θανάσης Γιάχος την επανάληψη. Εντέλει, ο ρέφερι από την Χίο σφύριξε την έναρξη και ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τον Άρη με το ίδιο νόμισμα. Δηλαδή, με γκολ από τα αποδυτήρια.
Ήταν το 48' του αγώνα, όταν ο Λαζάρ γέμισε στην περιοχή και ο Παπάζογλου με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Βελλίδη ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τους «ασπρόμαυρους».
Οι δύο ομάδες προσπάθησαν για κάτι καλύτερο, όμως μέχρι το τέλος τίποτε δεν άλλαξε και το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Δυνατές μονομαχίες, λίγες φάσεις και πολλά νεύρα αποτέλεσαν την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου.
ΑΡΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Μίσελ, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Παπαστεριανός, Πρίττας, Φατί (64΄ Νέτο), Ακόστα (50΄ Καστίγιο), Ούμπιντες, Καπετάνος, Ιάκομπ.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι):
 Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Έτο, Αρίας, Λαζάρ, Ρομπέρ (46΄ Ίβιτς), Σαλπιγγίδης (68΄ Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Παπάζογλου.