Οι πολιτικοί χειρισμοί στο θέμα της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, κινδυνεύουν να προκαλέσουν ρωγμές στις σταθερές του πολιτικού συστήματος, με αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στους εταίρους μας.
Όλοι εμφανίζονται σήμερα δυσαρεστημένοι.
Οι υποστηρικτές μιας αδιαπραγμάτευτης αρνητικής στάσης απέναντι στη δανειακή σύμβαση.
Οι υποστηρικτές μιας πιο μετριοπαθούς στάσης, πιο υπεύθυνης στα μάτια της κοινωνίας των δανειστών μας.
Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του μετράει απώλειες. Η εξέλιξη αυτή, τίθεται εκτός πλαισίου πολιτικού ρεαλισμού, και προσδοκιών των πολιτών, «να τελειώνουμε». Και η λύση πλέον, είναι «πολιτική».
Οι στόχοι πρέπει να είναι:
Η αποκατάσταση των σχέσεων της χώρας με την Ευρωζώνη, μετά τα γεγονότα των Καννών.
Η ταμειακή λειτουργία του κράτους μέχρι τις εκλογές με όλα τα δυνατά εργαλεία χρηματοδότησης, και όχι μόνο από τη δόση της τρόικας.
Η απόκρουση, κάθε «agent provocateur» από οπουδήποτε και αν προέρχεται, σχετικά με το ευρώκαι την αλλαγή του εθνικού νομίσματος της χώρας.
Η οποιαδήποτε απόφαση ή δέσμευση, χωρίς επείγοντα χαρακτήρα, να μετατεθεί στην κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.
Η διατήρηση της επικοινωνίας με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και πολιτικές τάσεις, ώστε να διασφαλισθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της κυβέρνησης συνεργασίας και το πλαίσιο αρμοδιοτήτων και κινήσεών της.
Το θεσμικό συνταγματικό πλαίσιο του διορισμού της νέας κυβέρνησης, θα πρέπει να τηρηθεί χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς τη δυνατότητα στο εσωτερικό αμφισβήτησης της νομιμοποίησης της νέας κυβέρνησης.
Αν όλα αυτά δεν συμβούν σήμερα, προτιμότερο είναι εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου