Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Εμμένει στο δημοψήφισμα ο Παπανδρέου

Κανονικά στο δημοψήφισμα θα προχωρήσει ο Γ. Παπανδρέου, απόφαση που φέρεται να επανέλαβε στη συνεδρίαση του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πάντως, σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους, ο κ. Παπανδρέου μέχρι πρότινος δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για τις σημερινές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ενώ είπε  ότι όλα θα κριθούν την Παρασκευή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων πως το σύστημα που θίγεται από την ελάφρυνση του χρέους, ήταν φυσικό να αντιδράσει λυσσαλέα.

Θετικά φέρονται να έχουν ανταποκριθεί στη διενέργεια δημοψηφίσματος οι έχουν τοποθετηθεί θετικά στο θέμα του δημοψηφίσματος οι Πάνος Μπεγλίτης, Χρήστος Παπουτσής, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Δημήτρης Ρέππας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι υπουργοί ενδέχεται να θέσουν θέμα ηγεσίας.

Τις επιφυλάξεις του για το θέμα του δημοψηφίσματος εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, διερωτώμενος πως μπορεί να γίνει δημοψήφισμα με ένα θεμελιώδες ερώτημα το οποίο θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια. Παράλληλα, απέφυγε να εκφράσει την τελική του τοποθέτηση, ξεκαθαρίζοντας ότι θα γνωστοποιήσει τις προθέσεις του αφού πρώτα γίνει γνωστό το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στο δημοψήφισμα.

Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε διευκρινίσεις για την πολιτική σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η επιλογή του δημοψηφίσματος στην παρούσα φάση. Μάλιστα η υπουργός Παιδείας φέρεται να είπε ότι η απόφαση για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα έπρεπε να είχε ληφθεί από την κυβερνητική επιτροπή και να είχε οργανωθεί η υποστήριξη αυτής της απόφασης.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης έθεσε το θέμα της έλλειψης ενημέρωσης των μελών της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα. Θα έπρεπε να είμαστε ενημερωμένοι για να πάμε ομογενοποιημένα και όχι αιφνιδιασμένοι, φέρεται να είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή