Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ομάδα Α’ κατηγορίας

Αφού κάναμε… αμάν για να μάθουμε ποιες θα είναι οι ομάδες Α και Β –και στη συνέχεια «μαύρα μάτια» μέχρι να τις παρακολουθήσουμε αγωνιζόμενες, αντιληφθήκαμε πως η μία δείχνει πιο έτοιμη από την άλλη να παλέψει στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Λεβαδειακός δεν εντυπωσίασε, αλλά σίγουρα ήταν ανώτερος της Δόξας, την οποία και νίκησε 1-0. Ο Βασιλείου στο 55’ το γκολ, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα οι Βοιωτοί έχασαν και πέναλτι.

Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, δημιούργησαν περισσότερες καλές φάσεις και είχαν τον έλεγχο ενός ματς που θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει νωρίτερα, αν ο Ζουρούδης βρισκότα σε καλύτερη μέρα.



Στο πρώτο τέταρτο εξαντλήθηκε η επιθετικότητα των γηπεδούχων, με την ομάδα του Γιώργου Παράσχου σταδιακά να μπλοκάρει από την αμυντική τακτική των Δραμινών. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης στηρίχθηκε στο σφιχτό 4-3-2-1 το οποίο ναι μεν τον βοηθούσε να περιορίσει τη δραστηριότητα των Βοιωτών, αδυνατούσε δε, να προσδώσει οποιαδήποτε επιθετική πνοή στην ομάδα και παράλληλα την ελπίδα πως οι «μαυραετοί» θα πετύχαιναν κάτι καλό.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να διεκδικούν πραγματικά την πρώτη τους νίκη ή το πρώτο τους γκολ στη Σούπερ Λίγκα -έστω- μόνο όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την κεφαλιά του Βασιλείου. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής κατάφερε στο 55’ να ρεφάρει το χαμένο πέναλτι του Ζουρούδη (απέκρουσε ο Σέρεμετ).

Τελικά, συνυπολογίζοντας και το ματς με τον Πανιώνιο, οι Δραμινοί ψάχνουν ακόμη την πρώτη τους πραγματική ευκαιρία στη «μεγάλη κατηγορία» και εάν δεν αλλάξουν πολλά τον Ιανουάριο, το μόνο που θα βρουν με μαθηματική –σχεδόν- βεβαιότητα είναι ο δρόμος για τον υποβιβασμό.

Ο Παράσχος –έμπειρος στις επικίνδυνες αποστολές- ξέρει τα υπέρ και τα κατά της ομάδας του, αλλά και το τι πρέπει να κάνει για να σώσει την παρτίδα ή τουλάχιστον να παλέψει για αυτό. Και όπως φαίνεται από τη μέχρι τώρα παρουσία τους, οι Βοιωτοί μπορούν να ελπίζουν.

Πηγή "sport-fm"