Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Νέος... Πανιώνιος!


Την πρώτη του νίκη στη Νέα Σμύρνη για φέτος πήρε ο Πανιώνιος, ο οποίος επικράτησε 2-1 του Άρη σε έναν αγώνα που είχε λίγες φάσεις. Οι Κυανέρυθροι αγνοούσαν το τρίποντο από τον Σεπτέμβριο και το πήραν κόντρα στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι μόλις είχαν αρχίσει να βρίσκουν τα πατήματά τους. Για τους γηπεδούχους, που αντιμετωπίζουν οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, ντεμπούτο στον πάγκο έκανε ο Άκης Μάντζιος μετά την αποχώρηση του Τάκη Λεμονή στον αγώνα Νο100 ανάμεσα στις δύο ομάδες σε επίπεδο Α' Εθνικής.

Man of the match: Σκέμπρι. Από τα πόδια του μεσοεπιθετικού από τη Μάλτα πέρασαν τα γκολ και κατ' επέκταση η νίκη του Πανιωνίου. Ήταν αυτός που πέτυχε το πρώτο γκολ και σέρβιρε το δεύτερο στον Κούτσι για το 2-0, το οποίο κλείδωσε τη νίκη παρά το τέρμα του Άρη στη συνέχεια.

Αδύναμος κρίκος: Παρότι ανέβηκε ψυχολογικά και πίεσε μετά τη μείωση στο σκορ, ο Άρης είχε πολύ κακή εικόνα στον αγώνα για μεγάλο διάστημα, Οι Κιτρινόμαυροι δεν έκοβαν, δεν μπορούσαν να αντέξουν πίεση στο κέντρο, όμως ούτε να δημιουργήσουν. Ο Πρόμπιερζ έκανε ό,τι μπορούσε από τον πάγκο, όμως δεν κατάφερε να αλλάξει τη λειτουργία των Θεσσαλονικέων, οι οποίοι είχαν άσχημο απόγευμα από πλευράς απόδοσης.

Στο ύψος του: Καλός ο τερματοφύλακας του Άρη, Βελλίδης, με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις πριν δεχθεί το γκολ, ενώ από πλευράς Πανιωνίου Ριέρα, Σάμαρης ήταν καλοί.

Η γκάφα: Δεν υπήρξε φάση που να «καίει» κάποιον από τους παίκτες των δύο ομάδων.

Το στραγάλι: Δεν είχε πρόβλημα ο Τριτσώνης, καθώς δεν χρειάστηκε να πάρει τη μεγάλη απόφαση. Στο πρώτο μέρος υπήρξαν φάσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις, όταν σηκώθηκε η σημαία σε φάση που ο Κούτσι βρέθηκε τετ α τετ με τον Βελλίδη. Πιθανότατα ο Φινλανδός καλυπτόταν, σε μια πολύ δύσκολη περίπτωση.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Σε έναν αγώνα όπου ήταν μετρημένες οι καλές φάσεις, ο Πανιώνιος πήρε μια νίκη που την είχε απόλυτη ανάγκη σε βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο. Οι Κυανέρυθροι πέτυχαν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και εξαργύρωσαν την επιθετική διάθεση που είχαν, ενώ απειλήθηκαν ελάχιστα από τον Άρη, ο οποίος έκανε την πρώτη του σοβαρή φάση μετά το 70' και «ξύπνησε» μόνο όταν μείωσε σε 2-1.

Οι συνθέσεις

Πανιώνιος (Ακης Μάντζιος):
 Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Κολοβός (88' Μιλοβάνοβιτς), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Ριέρα, Ριέρα, Κουμορτζί, Σάμαρης (79' Γουνδουλάκης), Κούτσι, Γιόνσον, Σκέμπρι (61' Αναστασόπουλος).

Άρης (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Μίσελ, Σολτάνι, Τόχα (65' Κατίδης), Καστίγιο, Φατί, Ντικό, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Γιαννιώτας (68' Τσέζαρεκ), Τριανταφυλλάκος (53' Ακόστα).

Διαιτητής: Τριτσώνης
Βοηθοί: Πάνου, Κωστάρας

Πηγή "gazzetta.gr"