Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Προετοιμασμένοι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με τον Juncker


“Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ” τόνισε ο  Jean-Claude Juncker μιλώντας την γερμανική τηλεόραση ZDF.
 
Όπως μεταδίδει το Reuters ο ίδιος θέλει η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ, όμως είπε ότι σε περίπτωση που η χώρα φύγει εμείς "εξετάζουμε το πως θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα είναι καταστροφή για τον λαό της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου, της ευρωζώνης. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την περίπτωση".
 
Όταν ερωτήθηκε για την ατμόσφαιρα της χθεσινής συνάντησης στις Κάννες, απάντησε σε μία και μοναδική λέξη: "δυσάρεστη". "Χωρίς να τον επιτιμήσουμε, είπαμε στον κ. Παπανδρέου ότι η στάση του είναι αθέμιτη, στο μέτρο που θα θέλαμε να μας έχει πει την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής ότι σκόπευε να θέσει το θέμα σε δημοψήφισμα", δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. 
Η αναγγελία της διενέργειας δημοψηφίσματος "προκάλεσε έντονη αναστάτωση στις αγορές και στους κυβερνητικούς κύκλους", υπενθύμισε. "Ανεξάρτητα από τη διατύπωση του ερωτήματος (του δημοψηφίσματος), είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα εκφρασθεί στις 4 Δεκεμβρίου εάν, ναι, θέλει ή όχι να παραμείνει στην ευρωζώνη...Θα θέλαμε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος, αλλά δεν λέμε ότι πρέπει να παραμείνει με οποιοδήποτε τίμημα".