Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθη για δωροδοκία γυναικολόγος που ζήτησε 1.300 ευρώ για καισαρική

Μια 62χρονη γυναικολόγος -μαιευτήρας που εργάζεται σε δημόσιο μαιευτήριο της Αθήνας συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κατηγορούμενη για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία. Συγκεκριμένα είχε ζητήσει 1.300 ευρώ από εγκυμονούσα για να την υποβάλλει σε καισαρική επέμβαση.

Όπως έγινε γνωστό η γιατρός, που είναι διευθύντρια της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου, είχε ζητήσει σύμφωνα με καταγγελίες το ποσό των 1.300 ευρώ προκειμένου να προβεί σε καισαρική επέμβαση 24χρονης εγκυμονούσας. Τα χρήματα αυτά ήταν επιπλέον των 1.700 ευρώ που ήταν τα νόμιμα έξοδα νοσηλείας στο νοσοκομείο.

Η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε πως η γυναικολόγος της είχε ζητήσει το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό ως επιπλέον αμοιβή δική της και του αναισθησιολόγου που θα συνέδραμε στη διαδικασία της καισαρικής επέμβασης.

Επίσης η γιατρός την είχε ενημερώσει ότι σε περίπτωση που δεν διέθετε τα χρήματα αυτά, η γιατρός δεν θα την αναλάμβανε, αλλά την επέμβαση του τοκετού θα πραγματοποιούσε ο εφημερεύων ιατρός του νοσοκομείου.

Την Πέμπτη, ημέρα εξόδου της 24χρονης από το μαιευτήριο, λίγες ημέρες μετά την καισαρική της επέμβαση, ο σύζυγός της παρέδωσε στη γιατρό, σε ραντεβού που είχε οριστεί, το ποσό των 1.000 ευρώ, που αποτελούσε προκαταβολή του συνολικού ποσού των 1.300 ευρώ που είχε ζητήσει. Στη συνέχεια αστυνομικοί συνέλαβαν την γιατρό και στην τσάντα της βρέθηκαν τα 1.000 ευρώ, τα οποία ήταν σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η γιατρός θα οδηγηθεί αύριο Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή "in.gr"