Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Νίκη και κορυφή!

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό με 2-0 και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας



Στο πρώτο μέρος ο Παναιτωλικός κατάφερε να κρατήσει «κλειδωμένη» την πόρτα της άμυνας του, όσες φορές ο Ολυμπιακός «χτύπησε» για να ανοίξει το σκορ.
Στην επανάληψη όμως, ο Αμπντούν πήρε το πέναλτι και την αποβολή του Ρότσα και ο Πάντελιτς από το σημείο του πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 61'.
Στο 74' ο Ραφίκ Τζιμπούρ, βγήκε απέναντι από τον Μπλάζιτς και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο ματς με την Άρσεναλ, έχοντας φτάσει τους 24 βαθμούς στο πρωτάθλημα και έχοντας περάσει παράλληλα στην κορυφή της Superleague.
Έτσι ξεκίνησαν:
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε το ματς με τον Μπάλας Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, τον Βασίλη Τποροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας τους Α. Παπαδόπουλο και Μαρκάνο στο κέντρο της άμυνας και τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο.
Στο χώρο του κέντρου, ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να ξεκουράσει τον Μοδέστο και στη θέση του χρησιμοποίησε τον Γιάννη Ποτουρίδη, ενώ δίπλα του ήταν ένας άλλος Γιάννης, ο Μανιάτης.
Ο Αριέλ Ιμπαγάσα είχε το ρόλο του δημιουργού, από τα δεξιά ήταν ο Αμπντούν, αριστερά ο Τζιμπούρ και ο Πάντελιτς για δεύτερο συνεχόμενο ματς είχε θέση στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη, ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα του με τον Μπλάζιτς να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας του Αγρινίου.
O Κουτρουμάνος ήταν το δεξί μπακ, οι Ετζεγκουέλε – Ντολεζάι ήταν το αμυντικό δίδυμο και ο Άντι ο αριστερός οπισθοφύλακας.
Ρότσα και Μητρόπουλος ήταν μπροστά από την αμυντική γραμμή, ενώ ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Θεοδωρίδης είχε το ρόλο του οργανωτή (όπως εξάλλου συνηθίζεται).
Ο Άγγελος Χαριστέας που ήταν η επιθετική αιχμή του δόρατος είχε στα αριστερά του τον Καμαρά και δεξιά του τον Μπουμάλ.
Καλύτερος με το «καλημέρα»
Οι γηπεδούχοι θέλησαν από νωρίς να πετύχουν ένα γκολ και να διώξουν από πάνω τους το άγχος, δεδομένου του κρίσιμου αγώνα με την Άρσεναλ την Τρίτη στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Στο 10’ και το 12’ οι προσπάθειες των Ιμπαγάσα και Τζιμπούρ δεν ευδοκίμησαν, ενώ και ο Χαριστέας που παραλίγο, νωρίτερα, να παραβιάσει την αντίπαλη εστία βρήκε απέναντι του τον Μπάλας Μέγιερι.
Στο 22’, ο Μανιάτης πήρε πέφτοντας την κεφαλιά αλλά το χέρι του Ντολεζάι σταμάτησε τη φάση.
Τα άσχημα νέα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε ήρθαν στο 41’ όταν ο Ιμπαγάσα αναγκάστηκε να αφήσει τη θέση του στον Γιάννη Φετφατζίδη, λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο.
Ο Πάντελιτς είχε τον τρόπο
Στην επανάληψη, ο Ορμπάιθ πήρε τη θέση του Γιάννη Ποτουρίδη, με τον Ισπανό να βοηθάει αρκετά στο δημιουργικό τομέα.
Αν και στα πρώτα λεπτά, ο Παναιτωλικό κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε να κρατήσει το ματς σε χαμηλό ρυθμό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει το δρόμο για να απειλήσει και να ξεμπλοκάρει την καλά αμυνόμενη ομάδα του Τεννέ.
Από το 55’ και μετά οι ερυθρόλευκοι είχαν κατασκηνώσει στην αντίπαλη περιοχή, ενώ στο 56’ ο Αμπντούν κατάφερε να κερδίσει πέναλτι και αποβολή του Ρότσα. Ο Πάντελιτς, έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά του Μπλάζιτς, ανακουφίζοντας τον προπονητή και τους υπόλοιπους συμπαίκτης του.
Στο 74’, ο Τζιμπούρ βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της ομάδας του Αγρινίου, ύστερα από ασίστ του Πάντελιτς και με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.
Όσο τα λεπτά κυλούσαν, οι παίκτες του Βαλβέρδε έκαναν απλή συντήρηση δυνάμεων, λόγω του πολύ σημαντικού ματς με την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης» , την ερχόμενη Τρίτη (21:45, κάλυψη από το woop.gr, που θα βρίσκεται από νωρίς στα δημοσιογραφικά του φαληρικού γηπέδου).
Έτσι, ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στους 24 βαθμούς και έχοντας δυο ματς περισσότερα από τον Παναθηναϊκό είναι πρώτος στη βαθμολογία της Superleague.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): 
Μέγιερι, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Ποτουρίδης (46' Ορμπάιθ), Αμπντούν, Τζιμπούρ, Ιμπαγάσα (41' Φετφατζίδης) Πάντελιτς.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): 
Μπλάζιτς, Κουτρομάνος, Άντι, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ρότσα, Καμαρά, Θεοδωρίδης, Χαριστέας (69' Μουμίν).




Δείτε τα γκολ του αγώνα: