Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

ΕΕ: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο, αλλά παράγουν λιγότερο

H Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας πραγματοποίησε έρευνα για το χρόνο εργασίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με αυτήν, τις περισσότερες ώρες εργάζονται οι Έλληνες (42,2 ώρες την εβδομάδα)!

Οι Γερμανοί εργάζονται 35,6 ώρες, οι Γάλλοι 38 ώρες, οι Βρετανοί 36,3 ώρες, ενώ τις λιγότερες εργάζονται οι Ιρλανδοί (35 ώρες).


Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε Ελλάδα και Αυστρία εργάζονται περισσότερες ώρες (43,7) από ό,τι οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη ΕΕ.


Όπως αναφέρει και η εφημερίδα The Guardian, με το μέλλον του κοινού νομίσματος να είναι αβέβαιο, είναι εύκολο να καταφεύγει κανείς σε στερεότυπα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται πως δεν φταίνε για την κρίση.


Μάλιστα, ο Guardian αντιπαραβάλλει τα στοιχεία Ελλάδας και Γερμανίας. 


Ωστόσο η εφημερίδα τονίζει ότι μια διαφορετική εικόνα μπορεί να προκύψει από το δείκτη παραγωγικότητας. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Βρετανία βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας και η Ελλάδα ακόμα πιο χαμηλά (χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7).


Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας αφορούν στο διάστημα Απρίλιο-Ιούνιο 2011.