Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ακόμα μία… Μπά(ρ)τσα!

Μεγάλη νίκη πήρε η Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επικρατώντας 3-1 της Ρεάλ Μαδρίτης κάνοντας την ανατροπή και φτάνοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος.



Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος το Clasico ήταν εντυπωσιακό με πολλά νεύρα και ανατροπές κατά την διάρκειά του. Αυτή που χαμογέλασε στο τέλος ήταν και πάλι η Μπαρτσελόνα!
Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έδειξε για ακόμα μία φορά ότι στα δύσκολα καταφέρνει να βρει τις λύσεις, φτάνοντας στη νίκη – ανατροπή με 3-1 στο σπίτι της τεράστιάς της αντιπάλου και ισοφαρίζοντάς την, στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας μάλιστα ένα παιχνίδια παραπάνω.
Πολλά κρίθηκαν από την εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος για ακόμα ένα μεγάλο ντέρμπι ήταν η σκιά του εαυτού του και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να βοηθήσει την Ρεάλ να φτάσει στο αποτέλεσμα που ήθελε.
Η εξέλιξη του παιχνιδιού
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα για την «βασίλισσα» η οποία με την φόρα και την δύναμη που της έδωσε το κοινό της, κατάφερε να πάρει προβάδισμα μόλις στα 21 δευτερόλεπτα. Ο Βίκτορ Βαλντές έκανε τραγικό λάθος και μετά από κόντρα στον Πουγιόλ ο Μπενζεμά από κοντά με δυνατό σουτ, έβαλε «φωτιά» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.
Στα επόμενα λεπτά οι «μερένγκες» διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού ωστόσο στο 7’ ο Μέσι μετά από ωραία ενέργεια έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Κασίγιας να αποκρούει σε κόρνερ.
Στο 25’ η «βασίλισσα» έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0 και τα πάντα να είχαν διαφορετική κατάληξη. Ωστόσο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο από το ύψος της περιοχής και ανενόχλητος έστειλε την μπάλα άουτ.
Μετά την ευκαιρία της Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα «ξύπνησε» και πέντε λεπτά αργότερα έφτασε στην ισοφάριση. Ο Λιονέλ Μέσι ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ωραία κάθετη πάσα, έβγαλε τον Σάντσες απέναντι στον Κασίγιας, με τον Χιλιανό επιθετικό με δυνατό διαγώνιο σουτ να ισοφαρίζει σε 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη και να φτάσουν στην κορυφή. Με αυτά που μας έχει διδάξει τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, όταν θέλει κάτι, το καταφέρνει.
Έτσι και έγινε και στο 53’ ο Τσάβι έκανε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει αρχικά στο δοκάρι του Κασίγιας και ύστερα στο βάθος της εστίας της Ρεάλ Μαδρίτης.
Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στο δίλεπτο 65’-66’. Αρχικά ο Ρονάλντο από τα δύο μέτρα με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στην αντεπίθεση όμως η Μπαρτσελόνα και ο Φάμπρεγκας ήταν πιο εύστοχοι και με καρφωτή κεφαλιά ο Καταλανός μεσοεπιθετικός έκανε το 3-1, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην… σεμνή τελετή στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».
Με αυτή τη νίκη η Μπαρτσελόνα έφτασε στην κορυφή τους Μαδριλένους, έχοντας ένα παιχνίδι παραπάνω όμως. Ωστόσο, η ψυχολογία πλέον είναι με το μέρος των Καταλανών και σίγουρα αυτό είναι ένα  από τα μεγαλύτερα θετικά για την ομάδα του Γκουαρντιόλα.