Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ουρές για ένα πιάτο με φακές!


Μεγαλώνουν καθημερινά οι ουρές στο συσσίτιο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Σωκράτους, καθώς η οικονομική κρίση και η ανεργία στερούν από όλο και περισσότερες ελληνικές οικογένειες ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Οι υπάλληλοι του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του δήμου (ΚΥΑΔΑ) ετοιμάζουν καθημερινά περίπου 3.500 μερίδες φαγητού για αστέγους, χρήστες ναρκωτικών, μετανάστες αλλά και «νεόπτωχους», που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει ξαφνικά λόγω της κρίσης.

Μισθωτοί που έμειναν χωρίς δουλειά, επιχειρηματίες που πνίγηκαν στα χρέη και έχασαν τα σπίτια και τα καταστήματά τους, οικογενειάρχες που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το νοίκι περιμένουν υπομονετικά για ένα πιάτο φαγητό, μια φέτα ψωμί και λίγο γάλα για τα παιδιά τους. Τις ερχόμενες ημέρες, λόγω των εορτών, οι μερίδες που σερβίρει το προσωπικό του ΚΥΑΔΑ θα αυξηθούν, ενώ ανήμερα τα Χριστούγεννα θα στρωθεί εορταστικό τραπέζι για τους αστέγους και τους φτωχούς κατοίκους της Αθήνας στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ.

Χθες ο συνδυασμός Αθήνα - Πόλη της Ζωής μας του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και ο Σύλλογος Φίλων του ΚΥΑΔΑ μοίρασαν τρόφιμα σε Αθηναίους που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς, με πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου, του συνεργάτη του και δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Σκιάδα και των μελών του Συλλόγου, μοιράστηκαν γαλοπούλες και άλλα τρόφιμα σε περισσότερες από 100 οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οπως έγινε γνωστό, παρόμοιες δράσεις θα πραγματοποιούνται στο εξής τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, με προτεραιότητα στις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, τους αστέγους και τους Αθηναίους που δεν κατάφεραν να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα σίτισης ή ένδυσης, λόγω του μεγάλου αριθμού προσέλευσης. Τα τρόφιμα που θα μοιράζονται σε κάθε εκδήλωση θα προσφέρονται από μέλη του Συλλόγου, φυσικά ή νομικά πρόσωπα και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα.