Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο... Ελληνας ΠΑΟΚ είναι εδώ!


Ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη εντυπωσιάζει, αλλά στην Ελλάδα συνεχίζει να προβληματίζει. «Ταλαιπωρημένος» από την κούραση της εντυπωσιακής προσπάθειας και νίκης στο Λονδίνο επί της Τότεναμ, αλλά και από τις απουσίες, γλίτωσε την ήττα στα Γιάννενα από τον σαφώς καλύτερο ΠΑΣ.
Το τελικό 2-2 στους «Ζωσιμάδες», για τη 12η αγωνιστική, σαφώς «κολακεύει» τον «δικέφαλο» που βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από γκολ του εντυπωσιακού (και πρώην «δικού» του) Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο και ισοφάρισε ισάριθμες (με Αθανασιάδη και πέναλτι του Λαζάρ) αξιοποιώντας τις ελάχιστες ευκαιρίες που είχε.
Ωστόσο έμεινε χωρίς εκτός έδρας νίκη από την 3η αγωνιστική και το 2-1 επί του Πανιωνίου και έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος σε σχέση με την κορυφή. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ ήταν πολύ καλός, είχε τις ευκαιρίες, ένα γκολ που του ακυρώθηκε στο 20' από τον Μπεσέρα (αμφισβητούμενη φάση), αλλά παρέμεινε και αυτός χωρίς νίκη από τις 2 Οκτωβρίου και το 2-1 επί της Κέρκυρας.
O υπηρεσιακός τεχνικός του ΠΑΣ, Γιάννης Χριστόπουλος, παρέταξε τους γηπεδούχους με 4-2-3-1. Μπροστά από τον Φεγκρούς, η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Πάντο, Βάντερσον, Μπουζίντ και Κώτσιος. Τζημόπουλος και Λίλα ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Σκούφαλη, Μπεσέρα και Βίλα μπροστά τους, πίσω από τον Μπακαγιόκο.
Σύστημα 4-3-3 για τον ελλιπέστατο ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι (εκτός οι τραυματίες Χαλκιάς, Βιεϊρίνια, Κοντρέρας, Λίνο, Λεονάρντο, Τσουκαλάς). Τερματοφύλακας ο Κρέσιτς, στην άμυνα οι Ετο, Σταφυλίδης, Μαλεζάς και Τσιρίλο. Γκαρσία, Λάζαρ και Φωτάκης ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Σαλπιγγίδη και Γεωργιάδη στα δύο άκρα και τον Αθανασιάδη στην κορυφή.
Ο ΠΑΣ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι. Μπήκε επιθετικά, σκόραρε με τον Μπακαγιόκο μόλις στο 6' και για 15 λεπτά πίεσε πολύ τον ΠΑΟΚ, κυρίως με τις «στημένες» φάσεις. Ο «δικέφαλος» έδειξε τις αδυναμίες του, ενώ ήταν και επηρεασμένος από το γκολ. Από το 15' και μετά προσπάθησε να ισορροπήσει και να βγει μπροστά και ευτύχησε στην πρώτη του ουσιαστική επίσκεψη στην εστία του ΠΑΣ να ισοφαρίσει με τον Αθανασιάδη στο 17'.
Αυτή ήταν και η μοναδική του τελική προσπάθεια στο πρώτο 45λεπτο. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, είδαν τον Αρετόπουλο να ακυρώνει γκολ του Μπεσέρα στο 20' για επιθετικό φάουλ στον Ετο (αμφισβητούμενη φάση που έφερε έντονες διαμαρτυρίες από τους Γιαννιώτες) και ήταν η ομάδα που έπαιζε πιο επιθετικά, ψάχνοντας το 2ο γκολ. Αν και απείλησαν άλλες τρεις φορές (30', 41' Μπακαγιόκο, 43' Κώτσιος) δεν το πέτυχαν.
Ο ΠΑΣ ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο. Απείλησε με τον Μπακαγιόκο στο 48' και έφτασε στο 2-1 με τον Ιβοριανό επιθετικό μόλις στο 49'! Πλέον ο ΠΑΟΚ, που δεν κατάφερε να «απαντήσει» αμέσως με το σουτ του Φωτάκη στο 50' είχε και πάλι το δύσκολο, βάσει της εικόνας του στην αναμέτρηση, έργο να φτάσει στο γκολ.
Ο Μπόλονι είδε την κούραση του Φωτάκη και τον απέσυρε, βάζοντας τον Ιβιτς σε επιτελικό ρόλο, αλλά ιδιαίτερη βελτίωση δεν είδε και γι' αυτό συνέχισε τις προσπάθειες να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, βάζοντας στο 70' Παπάζογλου και Ρομπέρ αντί των Γεωργιάδη και Γκαρσία. Ο στόχος επετεύχθη άμεσα, καθώς η ισοφάριση ήρθε με πέναλτι του Λάζαρ στο 73' (ανόητο χέρι του Τζημόπουλου).
Στα τελευταία 15 λεπτά ο ΠΑΣ ήταν αυτός που κυρίως έψαξε το γκολ (ο Χριστόπουλος έβαλε και τον Κυριάκο αντί του Μπεσέρα) και είχε την καλή φάση με τον Ζαϊρί στο 76', την ώρα που ο ΠΑΟΚ έδειχνε ευχαριστημένος με το 2-2 και δεν ρίσκαρε για να φτάσει στη νίκη, αν και απείλησε με τον Σαλπιγγίδη στο 84'. Τελικά το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 6', 49' Μπακαγιόκο - 17' Αθανασιάδης, 73' πεν. Λάζαρ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20' Πάντος, 32' Βίλα, 72' Τζημόπουλος, 90'+4' Μπουζίντ - 14' Σαλπιγγίδης, 74' Λάζαρ, 81' Παπάζογλου, 90'+7' Αθανασιάδης
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Πάντος, Βάντερσον, Μπουζίντ, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Λίλα, Βίλα, Μπεσέρα (78' Κυριάκος), Σκούφαλης (66' Ζαϊρί), Μπακαγιόκο (86' Κεϊτά).
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία (70' Παπάζογλου), Φωτάκης (54' Ιβιτς), Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (70' Ρομπέρ), Αθανασιάδης.