Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Η Ξάνθη ανέβηκε στην 4η θέση με ανατροπή στο Παγκρήτιο

Νικηφόρο ήταν το «ποδαρικό» της Ξάνθης στο 2012, καθώς οι «ακρίτες» πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς με ανατροπή επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και ανέβηκαν έτσι στην 4η θέση της Σούπερ Λιγκ, έπειτα από την 15η αγωνιστική. Οι Κρήτες «άνοιξαν το σκορ» με τον Κατσικοκέρη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του Α' ημιχρόνου, ωστόσο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, η οποία... αγνοεί την ήττα από τις 29 Οκτωβρίου, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση με τα τέρματα του Μαρκόφσκι (49', 76').

Στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης, και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο γκολ και έχασαν ευκαιρίες, με σημαντικότερη αυτή του 30ου λεπτού για τον Εργοτέλη, όταν ο Λεάλ επιχείρησε μακρινό σουτ, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Βιβιανί και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, προτού την μπλοκάρει ο Γάλλος τερματοφύλακας. Όμως, η σημαντικότερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα σημειώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Ο Φραγκουλάκης έκλεψε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ξεκίνησε μία επίθεση για τον Εργοτέλη, η οποία ολοκληρώθηκε με το δεξί πλασέ του Κατσικοκέρη, ο οποίος «παραβίασε» την εστία της Ξάνθης (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο του Β' ημιχρόνου. Στο 49' ο Μπέρτος σέντραρε από δεξιά στην «καρδιά» της άμυνας του Εργοτέλη και ο Μαρκόφσκι, με εκπληκτικό γυριστό σουτ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίρσον για το 1-1. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να προσπαθούν για ένα δεύτερο γκολ, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που τα κατάφερε στο 76'. Ο Πόι από δεξιά έβγαλε σε θέση βολής τον Μαρκόφσκι, ο οποίος με πλασέ σημείωσε το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα, βάζοντας τους «ακρίτες» μπροστά στο σκορ (1-2). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Βιβιανί απέκρουσε στο 79' το σουτ του Μπέτο, στο 83' το παρ' ολίγον αυτογκόλ του Πόι από τη σέντρα του Σασιασβίλι, καθώς και την εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλάκη στο 90'. Έτσι, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ως το τέλος και η Ξάνθη έφτασε τους 24 βαθμούς, αφήνοντας τον Εργοτέλη στους 18.

Διαιτητής:
 Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες κάρτες: Χίμπλινγκερ, Κυριακίδης, Φραγκουλάκης - Στάσιακ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (63' Μπέτο), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Γιαλούσης (82' Χρυσοφάκης), Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης, Κυριακίδης (66' Σαρρής).

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
 Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο (85' Βλαχοδήμος), Βασιλακάκης, Νταρμπιόν (58' Σουάνης), Στάσιακ, Βάλλας, Ντάνι (62' Σταθάκης).

Πηγή "in.gr"