Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ποδαρικό με... Μάρτιν η Κέρκυρα


Την κακή της αγωνιστική κατάσταση απέδειξε για ακόμα ένα ματς η ομάδα του Μίχαλ Πρόμπιερζ, που ηττήθηκε ουσιαστικά με κάτω τα χέρια στο νησί των Φαιάκων.

Αντίθετα, η ομάδα του Χάβι Γκράθια κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τον Αρη και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, φτάνοντας τους 10 βαθμούς.

Με την Κέρκυρα να μπαίνει δυνατά και να έχει δύο καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά με Μάρτιν και Ιωάννου ξεκίνησε το ματς.

Οι κίτρινοι ήταν σε κακή μέρα και δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, ενώ οι γηπεδούχοι, που είχαν την πρωτοβουλία έφτασαν κοντά στο γκολ σε ακόμα τρεις περιπτώσεις μέχρι το μισάωρο (με Μάρτιν, Αγρίτη και Γραμμόζη).

Στο τελευταίο τέταρτο ο Αρης έδειξε σημάδια ανάκαμψης και αν οι Μίσελ και Καζναφέρης ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να έχουν βρει δίχτυα και να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα.

Ο Μαρτίν, που ντεμπουτάρισε με τη φανέλα της Κέρκυρας, στο 48' απέδειξε την εκτελεστική του δεινότητα και με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ μετά από σέντρα του Αγρίτη.

Οι παίκτες του Πρόμπιερζ θέλησαν να αντιδράσουν, αλλά οι Φαίακες με την ψυχολογία τους στα ύψη, ήταν αυτοί, που δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Ο Βελλίδης όμως με εντυπωσιακές επεμβάσεις σε σουτ των Αγρίτη (60') και Μαρτίν (78') κρατούσε μόνος του ζωντανό τον Αρη, που δεν έδειχνε ικανός να φτάσει στην ισοφάριση.
Ο Γκαλίνοβιτς... ζήλεψε τις επιδόσεις του Βελλίδη και με εντυπωσιακό τρόπο απόκρουσε σωτήρια την κεφαλιά του Γιαννιώτα στο 87', που ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία του Αρη για να ισοφαρίσει.

Οι αρχικές συνθέσεις των δυο ομάδων:
Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Μίχος (9’ λ.τρ. Σακελλαρίου), Μαϊστόροβιτς, Βέντζελ, Γκουστάβο, Γιάντσης (84’ Τσίγκας), Όσμαν, Γραμμόζης, Ιωάννου (71’ Ηλιάδης), Αγρίτης, Μάρτιν.

Άρης (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ντίκο, Καζναφέρης (56’ Γιαννιώτας), Τόχα, Φατί (58’ Καπετάνος), Νέτο, Ούμπιντες, Σολτάνι (84’ Σανκαρέ), Τσέζαρεκ.