Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ο Θρύλος στο +6!

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο φινάλε του πρώτου γύρου και στο πρώτο ματς του 2012, αλλά νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο χάρη στην κεφαλιά του Ιβάν Μαρκάνο στο 53. Κι έτσι ξέφυγε 6 βαθμούς από τον ΠΑΟ, με δύο ματς περισσότερα, παίρνοντας πια σαφές προβάδισμα για τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός πέτυχε την έκτη νίκη του στα ισάριθμα τελευταία ματς με σερί 19-0 στο σκορ!

Οι ερυθρόλευκοι συνάντησαν σημαντικά εμπόδια για να φτάσουν στο πολυπόθητο τρίποντο και να εκμεταλλευτούν την γκέλα του ΠΑΟ στο Αγρίνιο. Ο Γιώργος Δώνης άφησε στην άκρη το ανοιχτό και ελεύθερο ποδόσφαιρο και έστησε μια αμυντική τακτική παγίδα για να σταματήσει τα όπλα του Ολυμπιακού.

Ο Τζιμπούρ δεν μπόρεσε να συνεχίσει το εντυπωσιακό σερί του στο Καραϊσκάκη, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο ξεκίνημα (με την κεφαλιά στο 11 από τη σέντρα του Μιραλάς και το σουτ στο 17 από την ασίστ του Μανιάτη), κι έτσι ο Ολυμπιακός δεν βρήκε το γρήγορο γκολ που τον διευκόλυνε στα προηγούμενα παιχνίδια. 

Με Μοδέστο δίπλα στον Μανιάτη ο Βαλβέρδε είχε καλυμμένα τα μετόπισθεν καθώς ο Ατρόμητος δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν υπήρχε φαντασία στη δημιουργία αφού ο Φουστέρ ήταν σε κακή μέρα και οι προσπάθειες του Φετφατζίδη και του Μιραλάς από τις άκρες έμεναν ημιτελείς ή ανακόπτονταν από τα ντουμπλαρίσματα του Δώνη. 

Το 0-0 στο ημίχρονο προκάλεσε ανησυχίες, αλλά τη λύση έδωσε ο Ιβάν Μαρκάνο που ως στόπερ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στον Ολυμπιακό και δικαιώθηκε για την απόδοσή του με το γκολ της νίκης. Από το κόρνερ του Φετφατζίδη στο 53, ο Ισπανός μπακ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα. 

Σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση του παιχνιδιού έπαιξε ο Μακούν που μπήκε αντί του Μοδέστο και απλοποίησε τις κινήσεις της ομάδας στο παραγωγικό κομμάτι, ενώ αργότερα και ο Γέστε έδωσε καλύτερο ρυθμό από τον Φουστέρ.

Ο Ατρόμητος απείλησε τον Μέγερι πριν από το γκολ με το Νάστο και αμέσως μετά με τη διπλή προσπάθεια των Αναστασάκου-Τόμας, αλλά ο Ούγγρος γκολκίπερ ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και κράτησε πάλι ανέπαφη την εστία διευρύνοντας το εντυπωσιακό ρεκόρ του. 

Τα σουτ του Φέτφα στο 68 και του Τζεμπούρ στο 78 ήταν οι τελευταίες επιθετικές προσπάθειες, καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Μέλμπεργκ αντί του Μιραλάς και με πολλά μαρκαρίσματα και «φασαρίες» στο κέντρο, ο Ολυμπιακός κοίταξε να κρατήσει τη νίκη και να μη δημιουργήσει υποψίες στον Ατρόμητο ότι μπορεί να ισοφαρίσει.

Η ομάδα σίγουρα μπορεί να παίξει και καλύτερα, αλλά το σημαντικό απόψε ήταν ότι πήρε τους βαθμούς και συνεχίζει με αξιοπιστία το δρόμο της προς την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, αφού το άγχος πλέον έχει πάει για τα καλά στο πράσινο στρατόπεδο.

Πολυτιμότερος παίκτης ήταν ασφαλώς ο Ιβάν Μαρκάνο, καθώς εκτός από το γκολ είχε και εξαιρετική απόδοση ως κεντρικός μπακ, δίπλα στον επίσης υπέροχο Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Μανιάτης πρόσθεσε άλλη μία καλή εμφάνιση, ο Μακούν βοήθησε πολύ στην επανάληψη, ενώ πολύ πάθος είχε και ο Χολέμπας. Ο Φετφατζίδης ήταν ο πιο δραστήριος από τους δημιουργικούς παίκτες, ενώ ήταν και αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ στο γκολ του Μαρκάνο. Μεγάλος πρωταγωνιστής και ο Μέγιερι με τις αποκρούσεις του σε καίρια σημεία του αγώνα. 

Η διαιτησία ήταν στο κλίμα της εποχής. Πολύ προσεκτική... σε βάρος του Ολυμπιακού. Ο Δελφάκης θα μπορούσε να δώσει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μακρή στον Φουστέρ στο 34, ενώ και οι βοηθοί έκαναν λάθη. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης Ιωάννης (Αρκαδίας)

ΣΚΟΡΕΡΣ: 53' Μαρκάνο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Παπαδόπουλος, Χολέμπας – Δημούτσος, Ζουέλα, Μπέλιτς


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο (46' Μακούν), Φετφατζίδης, Μιραλάς (82' Μέλμπεργκ), Φουστέρ (64' Γέστε), Τζιμπούρ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Τόμας, Καραγκούνης (74' Μπρίτο), Νάστος, Αναστασάκος, Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Καραμάνος (80' Μπέλιτς), Δημούτσος (62' Πίτου Γκαρσία), Μακρής, Ζουέλα

Πηγή "thrylos.gr"