Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Μπορεί και χωρίς τ' αστέρια του...


Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το δεξί στο 2012, αποχαιρετώντας τους Βιεϊρίνια, Κοντρέρας με ένα άνετο 3-1 επί του Λεβαδειακού στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague.
Έβαλε τη "σφραγίδα" του στον αγώνα με τους Βοιωτούς ο Αθανασιάδης με την ασίστ στον Ίβιτς στη φάση του 1-0 (21') και τα δύο τέρματα που σημείωσε στο δεύτερο ημίχρονο (49' και 84').
Ο ΠΑΟΚ που ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε την 3η του σερί νίκη του, φτάνοντας στους 25 βαθμούς, ενώ είχε και δοκάρι. Από την άλλη ο Λεβαδειακός που μείωσε με τον Ναπολεόνι παρέμεινε στην 15η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς.

Ο αγώνας
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς, κυριάρχησε πλήρως και επέβαλλε τους κανόνες του στον αγωνιστικό χώρο, κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε σαν στόχο πρώτα απ' όλα την διατήρηση του μηδέν στην άμυνα.
Μόλις στο 5', ο Αθανασιάδης έκανε την σέντρα, ο Κουτσόπουλος έκοψε, η μπάλα έφτασε στον Γεωργιάδη, αλλά το πλασέ του κατέληξε στα χέρια του Κυριακίδη.
Στο 14΄ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι, το οποίο όμως δεν δόθηκε, ενώ επτά λεπτά μετά ήρθε το 1-0 για την ομάδα του Λάσλο Μπόλονι. Μετά από κάθετη πάσα του Αθανασιάδη στον Ίβιτς, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στις εξέδρες!
Στο 37', το δυνατό σουτ του Σαλπιγγίδη μέσα από την περιοχή έδιωξε σε κόρνερ ο Κυριακίδης, ενώ στο επόμενο λεπτό (38') από το σουτ του Ίβιτς η μπάλα έφυγε άουτ.
Μια καλή στιγμή με τον Φαβάλι για τους φιλοξενούμενους στο 43', όμως η μπάλα δεν βρήκε στόχο και το 1-0 διατηρήθηκε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο Αθανασιάδης πήρε το "όπλο" του
Στο δεύτερο ημίχρονο με το ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ "καθάρισε" την υπόθεση νίκη. Στο 49' ο Φωτάκης έκανε σέντρα, η μπάλα κατέληξε στον Αθανασιάδη και αυτός από κοντά έκανε το 2-0. Πλέον, τα πράγματα είχαν γίνει εύκολα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που απλά όφειλε να διατηρήσει τα υπέρ της δεδομένα και στο υπόλοιπο του ματς.
Στο 60', ο Λεβαδειακός απείλησε, όταν από το σουτ του Βασιλείου ο Γλύκος απέκρουσε την μπάλα, ενώ στο 64' και στο 67' οι φιλοξενούμενοι είχαν δυο ακόμα ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν και να μπουν εκ νέου στο ματς.
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε πάλι την απόδοσή του και στο 84' έκανε τρο 3-0, όταν ο Λάζαρ έκλεψε την μπάλα από τον Ζησόπουλο, έδωσε στον Αθανασιάδη και ο επιθετικός του "Δικεφάλου" την έστειλε στα δίχτυα.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Λεβαδειακός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με γκολ του Ναπολεόνι σε 3-1, ενώ προηγουμένως είχε και δοκάρι με τον Σταφυλίδη.

Οι αρχικές συνθέσεις των δυο ομάδων:


ΠΑΟΚ (Μπόλονι):
 Γλύκος, Έτο (53' Σταφυλίδης), Μαλεζάς, Κατσικάς, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης (80' Λάζαρ), Σαλπιγγίδης, Ίβιτς (67' Γιάννου), Γεωργιάδης, Αθανασιάδης.

Λεβαδειακός (Παράσχος):
 Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Λισγάρας, Μελισσάς (56' Ζαουί), Κουτσόπουλος, Φαβάλι, Κοιλιάρας (68' Ναπολεόνι), Κόρμπος (78' Πόποβιτς), Βασιλείου.