Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Σε Καναδούς περνά το "Ελ. Βενιζέλος"

Η Hochtief AG, η μεγαλύτερη κατασκευαστική επιχείρηση της Γερμανίας, συμφώνησε να πωλήσει την μονάδα αεροδρομίων (Airports Unit) στην Public Sector Pension Investment Board of Canada, έναντι περίπου 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οπίων τα 400 εκατ. αποτελούν δικαιώματα μειοψηφίας.

Η κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια συγκέντρωσης των επιχειρήσεων και επικέντρωσης στις πιο κερδοφόρες μονάδες.

Στο "πακέτο" αεροδρομίων που πωλήθηκαν περιλαμβάνεται και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με την Αθήνα να δείχνει αιφνιδιασμένη από την εξέλιξη.

Η Hochtief επιχείρησε να πωλήσει τα αεροδρόμια πέρυσι αλλά το deal δεν προχώρησε. Προ ολίγων εβδομάδων ανακοίνωσε ότι θα επιχειρούσε εκ νέου την πώλησή τους αλλά θα εξαιρούσε το Ελ. Βενιζέλος, λόγω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εταιρία πώλησε όλες τις μετοχές της μονάδας στην PSP Investments του Καναδά, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Περίπου 400 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε συμμετοχές μειψοφηίας.

Η Hochtief AirPort επενδύει και διαχειρίζεται αερολιμένες ανά τον πλανήτη, μεταξύ των οποίων σεΑθήνα, Βουδαπέστη, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Σίδνεϋ και Τίρανα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής κατασκευαστικής επιχείρησης, αυτά τα αεροδρόμια διαχειρίζονται περίπου 95 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Πηγή "euro2day.gr"