Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Λίγο θέαμα, αλλά... πολλά γκολ


Αν κάποιος θελήσει να διαπιστώσει στην πράξη, τι ακριβώς σημαίνει «μαγική εικόνα» για κάποιο αποτέλεσμα, δεν έχει παρά να αναζητήσει το βίντεο του 2-2 της Κέρκυρας με τον Ατρόμητο.
Ένα παιχνίδι με θέαμα που στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ενενηντάλεπτου κυμάνθηκε σε επίπεδα πολύ κάτω από το μέτριο, ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ολοκληρώθηκε με τέσσερα γκολ και με μια ισοπαλία που, υπό αυτές τις συνθήκες, κάλλιστα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως δίκαιο αποτέλεσμα.
Ένα αποτέλεσμα που έδωσε τη δυνατότητα στον Ατρόμητο να διατηρήσει το αήττητό του από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και να παραμείνει στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας.
Στην άλλη πλευρά του λόφου, το 2-2 ήρθε απλώς να προσθέσει τη δεύτερη φετινή ισοπαλία στο ενεργητικό της Κέρκυρας που παραμένει ουραγός με μόλις δύο βαθμούς και, φυσικά, δεν κατόρθωσε να πάρει το τρίποντο για τέταρτο εντός έδρας παιχνίδι.
Οποιοσδήποτε, πάντως, ψάξει για τα σημεία που χαρακτήρισαν το παιχνίδι, δεν θα δυσκολευτεί να βρει το κορυφαίο στο δεύτερο γκολ της Κέρκυρας. Ένα γκολ «επιτομή» της ασυνεννοησίας ανάμεσα σε τερματοφύλακα (Ιτάνζ) και αμυντικό (Τόμας), με τον δεύτερο να περιμένει τον πρώτο να βγει να μαζέψει την μπάλα, τον πρώτο να ζητάει από τον δεύτερο να διώξει και τον Αγρίτη να τους... διακόπτει τη «διαφωνία» με ψύχραιμο πλασέ στα δίχτυα.
Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην απόδοση του Φρανκ Ζουέλα και του Δημήτρη Γραμμόζη που έκαναν σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή των δύο ομάδων. Ο Ανγκολέζος μέσος του Ατρόμητου, ήταν αυτός που σχεδόν πάντα έπαιρνε την πρώτη μπαλιά στο κέντρο, κρατούσε την μπάλα και «μοίραζε παιχνίδι», ενώ ήταν σχεδόν αλάνθαστος στα ανασταλτικά του καθήκοντα.
Από την άλλη, ο «Γερμανός» προσπάθησε να οργανώσει το παιχνίδι της Κέρκυρας, πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ, ενώ δοκίμασε ουκ ολίγες φορές να «σπάσει» κάθετα την μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων.
Ανάλογης αναφοράς χρήζει και η εμφάνιση τόσο του Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς, όσο και του Τίμο Βέντσελ που περιόρισαν στο ελάχιστο τη δράση του Κώστα Μήτρογλου.
Ο πρώτος σκόρερ του Ατρόμητου (και του πρωταθλήματος) δεν φάνηκε παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις, έστω και αν η «έμπνευσή» του να τραβηχτεί έξω από την περιοχή στη φάση του πρώτου γκολ, παρέσυρε και τη... μισή άμυνα των γηπεδούχων, δίνοντας την ευκαιρία στον Καραγκούνη να σκοράρει με κεφαλιά από τη σέντρα του Σκόνδρα.
Αξιοσημείωτος, τέλος, ήταν και ο πανομοιότυπος τρόπος, με τον οποίον επιτεύχθηκαν τα άλλα δύο γκολ του παιχνιδιού, με Γραμμόζη και Τάτο να κάνουν ακριβώς την ίδια κίνηση έξω από την περιοχή, να σουτάρουν από τη γραμμή και να στέλνουν την μπάλα στην ίδια γωνία, με τη διαφορά ότι το σουτ του Γραμμόζη πήγε χαμηλά και του Τάτου ψηλά.
ΣΚΟΡΕΡ: 38' Γραμμόζης, 50' Αγρίτης - 26' Καραγκούνης, 80' Τάτος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρίκαλα).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45' Κοντοδήμος, 75' Λόβιν - 61' Καραγκούνης,.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκαλίνοβιτς, Γκουστάβο, Βέντσελ, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Χάμπλε, Αγρίτης (82' Μαζνόβ), Γραμμόζης (71' Λόβιν), Καλαντζής, Ιωάννου (88' Γιάντσης).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Τόμας, Γιαννούλης (67' Αναστασάκος), Τάτος, Ζουέλα, Πίτου Γκαρσία (59' Μπρίτο), Καραγκούνης (75' Δημούτσος), Επστάιν, Μήτρογλου.