Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Ξεκινά η παραγωγή αυτοκινήτων στην Ελλάδα


Η Ελλάδα ξεκινά ξανά να παράγει αυτοκίνητα, με πρωταγωνιστή τη Βόρεια Ελλάδα! Στη Ραιδεστό μπαίνει ξανά μπροστά η παραγωγή των θρυλικών Pony, ενώ στην Κατερίνη η Replicar θα παράγει Porsche.
Το Pony είναι ένα αυτοκίνητο που μεσορανούσε τη δεκαετία του '70 και του '80!
Τώρα η οικογένεια Κοντογούρη που έχει την εταιρεία NAMCO ξεκινά την παραγωγή στη Ραιδεστό Θεσσαλονίκης για το Pony νέας εποχής με νέο σχεδιασμό, αλλά χαμηλή τιμή και τεράστια αντοχή.
Η παραγωγή αυτή αναμένεται να δώσει δουλειά σε πολύ κόσμο στην περιοχή.
Έγκριση τύπου πήρε - σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΑΟΣ - και η "REPLICAR HELLAS" που φτιάχνει Porsche στην Κατερίνη.
Η ανακοίνωση αναφέρει: "Αξίζει να σημειωθεί ότι - επίσης κατόπιν εντολών του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη προς τον Κ. Αϊβαλιώτη - το 2010 ετέθη προς τους κ.κ. Ρέππα και Τσιόκα (τότε Υπουργό και Γ.Γ. Μεταφορών, αντίστοιχα) το ζήτημα της έγκρισης τύπου και για άλλη μια 100% ελληνική επιχείρησηκατασκευής αυτοκινήτων που εδρεύει στη Μακεδονία, την «REPLICAR HELLAS», η οποία φτιάχνει - κατόπιν αδείας της Porsche - ρέπλικες αυτών των φημισμένων γερμανικών αυτοκινήτων στην Πιερία και κάνει εξαγωγές στην Ελβετία αλλά και στην ίδια την Γερμανία (!). Και γι’ αυτό το ζήτημα υπήρξε αίσια έκβαση και πλέον όποιος Έλληνας θέλει να δημιουργήσει μια ελληνική επιχείρηση παραγωγής ή συναρμολογήσεως οχημάτων μπορεί να ενημερωθεί για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει με βάση το ΦΕΚ που έχει εκδοθεί".