Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Το αήττητο... πνίγηκε στα Πηγάδια!

Πιο… αφιλόξενη από ποτέ αποδείχτηκε η ακριτική γη της Θράκης για τον Ατρόμητο μιας και εκεί έμελε να κοπεί το αήττητο σερί της ομάδας του Περιστερίου… Η Ξάνθη επικράτησε με 3-0 του συνόλου του Γιώργου Δώνη, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, την ώρα που οι Περιστεριώτες έμειναν… μίλια μακριά από τον καλό τους εαυτό.


Σαν… σίφουνας μπήκε η Ξάνθη στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στον Ατρόμητο με… ολοφάνερο στόχο να του… κόψει τη φόρα και το αήττητο. Η… ψυχρολουσία για τους φιλοξενούμενους ήρθε μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Βλαχοδήμος συνεργάστηκε ιδανικά με τον Βασιλακάκη και έδωσε… έτοιμο γκολ στον Μαρκόφσκι που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ, κάνοντας το 1-0.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι αλλά γρήγορα βρέθηκαν να… μετρούν δύο γκολ στα δίχτυα τους. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Βασιλακάκη να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά στο 19' και να ζεστάνει την εξέδρα. Με μόλις δύο φάσεις, η Ξάνθη βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο πρώτο μόλις 20λεπτο και ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί…

Στο 28', ο Ατρόμητος απείλησε για πρώτη φορά με την κεφαλιά του Ζουέλα και την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 38' ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ σε καλό σημείο έξω από την περιοχή, ο Βιβιάνι απέκρουσε προσωρινά, οι αμυντικοί της Ξάνθης προσπάθησαν να απομακρύνουν και τελικά ο Ζουέλα έπιασε το σουτ κι έστειλε την μπάλα άουτ.

Η Ξάνθη διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ενώ στο 43' είχε ακόμη μία ευκαιρία για το 3-0 με κεφαλιά του Μάνταλου από σέντρα του Μπέρτου.

Το πρώτο ημίχρονο του Ατρόμητου δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που μέχρι στιγμής εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα, ενώ είχε την… ατυχία να βρει απέναντί του μια Ξάνθη ανανεωμένη και σταθερά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, αποφασισμένη για τη νίκη.

Με τον τρόπο που ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, άρχισε και το δεύτερο στα Πηγάδια, με μια ακόμη… μαχαιριά δηλαδή για την ομάδα του Δώνη. Μόλις στο 47', η Ξάνθη βρέθηκε και πάλι στην περιοχή του Ατρόμητου, ο Εντιμάρ έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Τομάς και κατέληξε στα δίχτυα του Ιτάνζ που βρέθηκε να μετράει τρία τέρματα…

Η πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο 2ο μέρος ήρθε στο 63' και ήταν μάλιστα διπλή με τον Σκόνδρα να βρίσκεται τετ α τετ με τον Βιβιανί και να αποτυγχάνει εις… διπλούν.

Λίγα λεπτά αργότερα, συγκεκριμένα στο 72' ήταν η σειρά του Μήτρογλου να πιάσει την κεφαλιά και να αστοχήσει σχεδόν… εξ επαφής και με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ της Ξάνθης. Κάπως έτσι χάθηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για γκολ από τον Ατρόμητο που γνώρισε την πρώτη του ήττα στα Πηγάδια, ενώ η Ξάνθη σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 4' Μαρκόφσκι, 19' Βασιλακάκης, 47' Τομάς (αυτ.)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντάνι, Μαρσελίνιο, Βάλλας, Σκόνδρας

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ:
 Βιβιάνι, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Εντιμαρ, Βλαχοδήμος, Βασιλακάκης (82' Φλίσκας), Μαρκόβσκι, Πόι (82' Μαρσελίνιο), Ντάνι, Μάνταλος (71' Νταρμπιον)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τομάς, Φυτανίδης (26' Σφακιανάκης), Τάτος, Επστάιν, Μπρίτο (46' Αναστασάκος), Γιαννούλης, Μήτρογλου, Ζουέλα, Πίτου Γκαρσία (55' Δημούτσος)