Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Πάγωσε η Τούμπα


«Άσφαιρος» έμεινε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα (0-0) , στην «Τούμπα», καθώς δεν μπόρεσε να δώσει… απαντήσεις στα αμυντικά «ερωτήματα» των Φαιάκων. Έτσι δεν κατάφερε να συνεχίσει στον… δρόμο των νικών και να τις ντουμπλάρει μετά από εκείνη επί του Παναιτωλικού την προηγούμενη αγωνιστική.
Το παιχνίδι στην «Τούμπα» ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό του έναντι της Κέρκυρας. Ο Λάσλο Μπόλονι εφάρμοσε μία καινοτομία στην ενδεκάδα του, φέρνοντας τον Πάμπλο Κοντρέρας στην θέση του αμυντικού χαφ και τον Σωτήρη Μπαλάφα σε αυτή του κεντρικού αμυντικού με τον Χιλιανό να «κάνει» παιχνίδι για τον «δικέφαλο του βορρά».
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα έγινε για την Κέρκυρα στο 15ο λεπτό. Οι Φαίακες κέρδισαν κόρνερ το οποίο εκτέλσε, όπως όλα τα στημένα τους, ο Γκουστάβο. Ο δεξιός μπακ της ομάδας του Χάβι Γκραθία σημάδεψε τον Λόβιν εκείνος με κεφαλιά βρήκε τον Αγρίτη και η γυριστή κεφαλιά του τελευταίου κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.
Η… απάντηση για τον ΠΑΟΚ που προσπαθούσε ν' ανεβάσει ρυθμούς ήρθε από τον Φωτάκη. Ο διεθνής επιτελικός μέσος έκανε συρτό σουτ που απέκρουσε ο Κροάτης πορτιέρο της Κέρκυρα στην αριστερή γωνία του τέρματος του.
Στο 37' έγινε η καλύτερη φάση για του Θεσσαλονικείς. Ο Σπαντάτσιο εκτέλεσε πλασαριστά το κόρνερ που παραχώρησε ο Κοντοδήμος και το σουτ του Βιεϊρίνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρήκε στο «Γ» της εστίας του Γκαλίνοβιτς και κατέληξε άουτ.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Σταφυλίδης έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα στον Γκουστάβο και αντίκρισε την πρώτη κίτρινη κάρτα (47») του διαιτητή Παππά. Κάτι που έγινε και με τον Λόβιν για την Κέρκυρα τρία λεπτά μετά.
Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση προς την άμυνα της Κέρκυρας και είχε την κατοχή της μπάλας, όμως χωρίς κάποιο αντίκρισμα, καθώς αυτή η κατοχή ήταν ανούσια, λόγω του ότι οι αμυντικοί της ομάδας του Χάβι Γκαρθία με καλή αλληλοκάλυψη δεν άφησαν πολλούς χώρους στους γηπεδούχους.
Στο 67' ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που είχε μπει στο 60' στην θέση του Παπάζογλου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και από την «μύτη» της μεγάλης περιοχής του δυνατό του σουτ απέκρουσε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς.
Στο 75ο λεπτό από τις κόντρες η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη που με μία παράλληλη συρτή σέντρα βρήκε τον Πάμπλο Κοντρέρας που είχε προωθηθεί, αλλά το γκολ που σημείωσε ο Χιλιανός σωστά ακυρώθηκε ως off - side.
Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ πίεζε, η Κέρκυρα «κλεινόταν», ωστόσο ο «δικέφαλος του βορρά» δεν είχε σωστή ανάπτυξη και δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Κυρίως με σέντρες από τα δεξιά και με τον Φωτάκη προσπάθησαν να σκοράρουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ.
Τελευταία μεγάλη φάση στο 90'+1', με τον Φωτάκη σούταρε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, τον Γκαλίνοβιτς απέκρουσε. Ο Κοντρέρας προσπάθησε να κάνει το πλασέ, όμως και πάλι με τον Κροάτη τερματοφύλακα να λέει εκ νέου «όχι».
Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σταφυλίδης σουτάρει, όμως ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε και πάλι, ο Αθανασιάδης προσπάθησε να εκμαιεύσει το πέναλτι σύμφωνα με τον Παππά που τον τιμώρησε με την κίτρινη κάρτα.
ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Έττο (70' Ίβιτς), Κοντρέρας, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Φωτάκης, Σπαντάτσιο, Αθανασιάδης, Βιεϊρίνια (46' Γεωργιάδης), Παπάζογλου (60' Σαλπιγγίδης)
Κέρκυρα (Χάβι Γκραθία): Γκαλίνοβιτς, Γκουστάβο, Μαϊστόροβιτς, Βέντζελ, Κοντοδήμος, Οσμάν, Χαμπλ, Μαζνόφ, Λόβιν (62' Καλαντζής), Ιωάννου (70' Γιάντσης), Αγρίτης (80' λ.τρ. Μίχος)
Κίτρινες: 47' Σταφυλίδης, 90' +5' Αθανασιάδης– 50' Λόβιν, 69' Χαμπλ, 85' Όσμαν, 90+3' Γκαλίνοβιτς
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Αλεξέας (Μεσσηνίας)