Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δημοψήφισμα; Ευχαριστώ δεν θα πάρω....

Editorial


Νωρίς νωρίς θυμηθήκατε να ζητήσετε την γνώμη του λαού, αγαπητοί Κυβερνώντες. Αφού καταφέρατε να διαλύσετε τις ζωές μας, έρχεστε τώρα να ζητήσετε την γνώμη μας, θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα.


Έχω μερικές απορίες: 
Γιατί δεν κάνατε δημοψήφισμα, πριν την απόφαση ένταξης στο Δ.Ν.Τ. και τον μηχανισμό στήριξης;
Γιατί δεν κάνατε δημοψήφισμα πριν την υπογραφή του Μνημονίου;
Γιατί δεν κάνατε δημοψήφισμα πριν την αποδοχή των όρων του Μεσοπρόθεσμου;


H ουσία είναι ότι θέλατε πρώτα να ολοκληρώσετε την διατεταγμένη υπηρεσία σας και στην συνέχεια να βάλετε τον λαό μπροστά στο δίλημμα: Μέσα ή έξω από το Ευρώ; Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε για μια ακόμη φορά την δυνατότητα να παρουσιάσετε το άσπρο για μαύρο και να χρησιμοποιήσετε το αποτέλεσμα ενός, κατασκευασμένου και τελεσθέντος υπό καθεστώτος φόβου, δημοψηφίσματος, σαν άλλοθι για όλες τις ενέργειες σας, μέχρι τώρα.


Όταν ο κόσμος διαδήλωνε λίγα μέτρα πιο μακριά από εκεί που ψηφίζατε τα απαράδεκτα, αντιλαικά και προδοτικά νομοσχέδια σας, δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να ζητήσετε την γνώμη του λαού, τώρα όμως που χρειάζεστε νομιμοποίηση για τα εγκλήματα σας, βρήκατε τον τρόπο να μας τα χρεώσετε.


Εδώ και δύο χρόνια ακολουθείτε μία πολιτική, που δεν έχει αποδώσει το παραμικρό αποτέλεσμα. 'Ολοι οι δείκτες της οικονομίας έχουν χειροτερέψει, δεν έχει επιτευχθεί κανένας στόχος, παρά τα σκληρά μέτρα που έχετε λάβει και το μόνο που έχουμε δει από εσάς είναι να πανηγυρίζετε μετά από κάθε "συμφωνία σωτηρίας" ότι κάνατε το χρέος σας απέναντι στον Ελληνικό λαό. Ακόμα και μετά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, η οποία για να ισχύσει θα πρέπει το 2012 να παρουσιάσουμε πλεόνασμα, κάτι στην ουσία ανέφικτο, πανηγυρίζατε ότι δήθεν μας απαλλάξατε από ένα μεγάλο βάρος και ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα πληρώσουν και οι τραπεζίτες. Η πραγματικότητα όμως, όπως έχει εκφραστεί δια στόματος, έγκυρων οικονομικών αναλυτών, είναι ότι αυτό το "κούρεμα" ήταν ουσιαστικά μία κίνηση τακτικής των Ευρωπαίων για να μείνει ζωντανό το Ευρώ.


Το δημοψήφισμα δεν αποτελεί λύση και κατά την ταπεινή μου άποψη, ούτε και οι εκλογές θα λύσουν το πρόβλημα. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι αναδιοργάνωση του πολιτικού συστήματος και σχηματισμός κυβέρνησης από άφθαρτα πρόσωπα, που δεν έχουν διατελέσει μέλη κυβερνήσεων, με γνώση και νέες ιδέες, που να έχουν θέληση να αλλάξουν τα πράγματα και να μην έχουν εξαρτήσεις. Από ανθρώπους που θα κατέβουν στον λαό, θα ενδιαφερθούν για το πρόβλημα του και θα προσπαθήσουν να βάλουν μια τάξη σε αυτή τη χώρα, χωρίς να νοιάζονται για τις καρέκλες τους και την τσέπη τους.


ΝΑΙ σε δημοψηφίσματα που θα ζητάνε την άποψη του Ελληνικού λαού, πριν παρθούν σοβαρές αποφάσεις για την ζωή του.


ΟΧΙ σε δημοψηφίσματα παρωδίες, που θέτουν εκβιαστικά διλήμματα και νομιμοποιούν εγκληματικές ενέργειες.
Δημήτρης